Mikor?

Mit?

Hol?

Vezetett kirándulás a Julianus kilátóhoz

Bakancsos

☀️ Kedves Érdeklődők!

⛰ A Dunakanyar Fesztivál keretein belül Nagymaroson megrendezésre kerül Vadnai Évá által vezetett közös családi kirándulás!

👉🏼 Kérjük e-mailen jelentkezz, ha velünk szeretnél tartani:

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

A Magyar Turista Szövetség a koronauradalomtól 10 évre bérbe vette a Börzsöny Hegyestető – Szt. Mihály-hegy – Zebegény – Nagymaros közti területet, és 1932-ben átadta az Encián Turisták 1914 egyesület részére egy turista mintaterület kialakítására. Ők ezen, több egyéb turista objektum mellett építették 1938-ban a Julianus barátról elnevezett kilátótornyot. A Julianus-kilátó tornyát 1939. május 14-én avattak fel.

A csaknem tizenöt méter magas, középkori bástyát idéző Julianus-kilátó látványában, stílusában mintegy válaszol a visegrádi várnak a Duna túloldaláról. A kilátó tetejéről nemcsak a Dunára, a belső Börzsönyre is páratlan kilátás nyílik, a lábánál padok és asztalok várják a kirándulókat. A Hegyestető 482 méter magas csúcsán álló kilátó két ütemben újult meg az Ipoly Erdő Zrt. és a nagymarosi erdészet révén.

Az első ütemben az életveszélyes kerengőt hozták rendbe, majd 2013-ban a tornyot renoválták: a lépcsők, a külső homlokzat és a belső részek teljesen megújultak, és a tereprendezés, valamint a környezet megszépítése is megtörtént.

forrás: I Love Dunakanyar

Fotó:
DRONE EYE photography


Forrás és további információ: Az esemény Facebook oldala

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum