Mikor?

Mit?

Hol?

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál

Fesztivál

Szeptember 24-26 között: Ú𝐉𝐑𝐀 𝐉𝐀𝐙𝐙 É𝐒 𝐁𝐎𝐑 𝐒𝐙𝐄𝐍𝐓𝐄𝐍𝐃𝐑É𝐍!


Az idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Szentendrei Jazz- és Borfesztivál, ami igazi ínyencségekkel várja vendégeit.
A belváros hangulatos sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcán, az ország neves borrégióiból érkező hazai pincészetek várják majd az érdeklődőket, a Barcsay Múzeum udvara pedig Jazz udvarrá alakul erre a három napra, ahol a hazai jazztermés legjavát ízlelheti meg az idelátogató.


KIÁLLÍTÓK
Thummerer Pince, Frittmann Borászat, Gere Pincészet, Pátzay Borászat, Hilltop Pincészet, Márton és Lányai Pálinka, Streit-Zagonyi Borászat Villány , Kecze & Hady Kézműves Pince, Rustica Borműhely, Holdvölgy Pince, Nemes Nedűk Borszaküzlet, Hetényi és Bárdos Pincészet, Winery Petrény, Kőhegybor, Epermester Pincészet, Mokos Pincészet, Tokaj Excellence, Tűzkő birtok, Mészáros Pince, Recas Pincészet, Royal Pincészet, Sajtvilág


KONCERTEK
12 produkciót összesen ötven zenésszel nézhetnek meg az érdeklődők a fesztivál alatt. A koncertek helyszíne a Barcsay Múzeum udvara, amely szintén a Dumtsa Jenő utcáról nyílik. A szabadtéri színpadon mindhárom nap délután háromtól két óránként váltják egymást a zenekarok, így a szünetekben a kóstolásra, városi sétára is jut idő.
Karosi Júlia énekesnő Bartók és Kodály példáját követve indul kortárs irányba, Lantos Zoltán elektromos hegedűn hoz elképesztő groove-okat. Az álomszép gitározás három mestere, a költő Bende Zsolt, a varázsló Gyémánt Bálint és a filozófus Gadó Gábor adnak együtteseikkel koncertet. A Bop Cats ellenállhatatlanul idézi meg a jazz hagyományból Cannonball Adderleyt. Charles Mingus modernségét Ajtai Péter szextettje teszi újra átélhetővé. Az altszaxofonos Tóth Viktor is kikacsint Charlie Parkerre a DJ pult mellől, ahogy Vörös Niki is felidézi híres énekesek örökzöldjeit. A klasszikus orgonista Fassang László új oldaláról mutatkozik be Ávéd János együttesében. Nagy János triójának nem csak a felállása meglepő, hanem a hangzása is, Lukács Miklós pedig a cimbalomról bizonyítja be, milyen elképesztő hangszer avatott kezekben.
Részletes információ a koncertekről:
https://www.facebook.com/szentendreijazzesborfeszt…/events


Kísérő programokként városismereti és gasztronómiai séták, pincetúra, boros workshopok várják a látogatókat, a helyi éttermek, termelők és szolgáltatók pedig borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal készülnek.

A fesztiválra a belépés ingyenes, de a borok fogyasztására, csak a helyszínen vásárolt, a rendezvény logójával ellátott üvegpohárral lesz lehetőség, amit a borászatoknál lehet megvásárolni.
A kóstolópoharakat nem váltjuk vissza.
A koncertek a Szentendrei Kulturális Központ és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös szervezésében valósulnak meg.
A belépés ezekre is ingyenes, de előzetes e-mailes regisztrációhoz kötött. Az ülőhelyeket maximum 120 főig tudjuk biztosítani. Kérjük az érdeklődőket, hogy az alábbi címre küldjék el részvételi szándékukat, legkésőbb 2021. szeptember 23. este 8 óráig: regisztracio@muzeumicentrum.hu


A rendezvény egészére a belépés a hatályos járványügyi szabályok szerint lehetséges, miszerint szabadon (védettségi igazolvány nélkül) látogatható.


Kérünk mindenkit, hogy INDULÁS ELŐTT MINDENKÉPPEN TÁJÉKOZÓDJON A BELÉPÉS RÉSZLETEIRŐL, HISZEN A SZABÁLYOK VÁLTOZHATNAK AZ AKTUÁLIS KORMÁNYRENDELETEK FÜGGVÉNYÉBEN.
Találkozunk szeptember 24-én! 

Részletes információk a fesztivál a facebook oldalán:
https://www.facebook.com/szentendreijazzesborfesztival

További programok

2024. 06. 27.
MANYI X WALDORFESZT
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 05. 01.
Majális a Csattogó-völgyben
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
2024. 06. 07.
Ezerarcú Sződliget – a teljes film nyilvános premierje kísérőprogramokkal
Film
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum