Mikor?

Mit?

Hol?

ORSZÁG- ÉS KÖZSÉGSZÜLETÉSNAP SZŐDLIGETEN – NEMZETI OPERAGÁLA SZENT ISTVÁN ÜNNEPÉN

Koncert

A sződligeti római katolikus egyházközség Jubileumi Alapítványa és a lokálpatrióta ZöldLiget Közösség augusztus 20-án nagyszabású, ingyenes operagálával köszönti az ezeréves magyar államiságot és az idén hetvenedik születésnapját ünneplő Sződligetet.

A szervezők a katolikus templom előtti Szabadság téren 19 órára várják a zeneszerető közönséget. A fellépők a magyar operaélet kiválóságai, akik népszerű magyar operaáriákat énekelnek majd Erkel Ferenc és Kodály Zoltán műveiből. Az est folyamán részletek hallhatók a Hunyadi László és a Bánk bán című nemzeti operákból, valamint a Háry János és a Székely fonó című színpadi művekből.

Az eseményen fellépnek a Sződligeten élő Molnár András, Kossuth-díjas operaénekes mellett Szemere Zita (szoprán), Szántó Andrea (mezzoszoprán) Boncsér Gergely (tenor) és Szegedi Csaba (bariton) operaénekesek. Zongorán kísér majd Tóth Sámuel, zongoraművész. Az est házigazdája a szintén a községben élő Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A művészi élményt követően a sződligeti Rábai Cukrászat felajánlásaként készített, barackos ízvilágú ”Sződliget tortáját” is megkóstolhatják a megjelentek.

Az operagála a „Köszönjük, Magyarország!” program támogatásával valósul meg.

forrás:facebook-com/zoldligetkozosseg

További programok

2023. 10. 01.
A Duna és az Ipoly szerelme – őszi élménytúra Szobról az Ipoly-torkolathoz
Bakancsos
MEGNÉZEM!
2023. 10. 15.
NemcsakPiac – Októberben is🍂 | tóparti termelői és kézműves piac
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
2023. 11. 12.
A Padlás – Vác
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum