Mikor?

Mit?

Hol?

OPEL DAKAR TEAM – Autóbemutató – Visegrád

Fesztivál

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyar Művészeti Fesztivál. A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésében megvalósuló eseménysorozat programjai június és augusztus között minden pénteken, szombaton és vasárnap várják az érdeklődőket. A fesztivál védnökei Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár, egyben a Magyar Hajózási Szövetség elnöke.

A fesztivál sajátossága, hogy a programok a MAHART PassNave Kft. dunakanyari kikötőiben, illetve a Visegrádon állomásozó DUNA EVENT rendezvényközpontban kerülnek megszervezésre, így Visegrádon, a V4-ek városán kívül Nagymaros, Zebegény és Dömös is szerepel a rendezvényhelyszínek között. 

Sokszínű kulturális programmal készülünk a nyárra: művész beszélgetések, zongoraestek és egyéb kisebb formációk koncertjei, borkóstolóval egybekötött verses estek, színi előadások, és zenekari fellépések teszik a festői Dunakanyart még vonzóbb kirándulási és kikapcsolódási célponttá.

A fesztivál programjai között az autósport szerelmesei is találhatnak kedvükre való időtöltést. Szalay Balázs magyar autóversenyző, az Opel Dakar Team pilótája és tulajdonosa bemutató keretében több alkalommal is bepillantást biztosít az autóversenyzés világába.

A három hónapos eseménysort augusztus végén egy négynapos Operafesztivál zárja.

A Dunakanyar, királyaink otthonául szolgált évszázadokon át. Ezen a hétvégén a Dunakanyar a zene királyának, az operának fog otthonául szolgálni. Királyokhoz méltó színvonalú eseménysort tervezünk, melyben a kicsi gyerekektől a klasszikus értelemben vett opera közönségig mindenki talál érdekességet és szórakozást. Többek között dunakanyari hajózással egybekötött, csodás történelmi helyszíneket érintő opera koncertsorozattal, egy vadonatúj színpadra megálmodott Operagálával kedveskedünk a művészetet kedvelőknek. Búcsúztassa velünk és művészeinkkel a 2021-es nyarat.

A fellépők, az időpontok és a helyszínek változtatásának jogát fenntartjuk.

A programról

Szalay Balázs nagyon hamar szembesült azzal, hogy a tereprali csapatsport, így 2002-ben megalapította saját versenyműhelyét – az Opel Dakar Team szervizcsapata itt készíti fel a járműveket a maratoni sivatagi versenyekre. „Egy cél, egy csapat” – ez a mottójuk, és miközben a versenyzők a mért szakaszon teszik próbára a gyorsaságukat és kitartásukat, addig a csapat a közúton teszi ugyanezt. Száz meg száz, ezer meg ezer kilométeren át. És amikor végre megérkeznek a táborba, nekilátnak megjavítani a versenyautót. Néha órákon keresztül dolgoznak rajta, máskor egész éjszaka. A munka igazi megoldóembereket kíván, hiszen a sivatag folyamatosan kihívások elé állítja az embert. Lehetsz bármilyen jó autószerelő, érthetsz bármennyire a versenyautókhoz, ha nem bírod a stresszt, ha nincsenek kötélben az idegeid, ha nem lendülsz át a holtpontokon, ha nem folytatod akkor is a munkát, amikor úgy érzed, az erőd végén jársz… inkább el se indulj! Az állandó szervizcsapatot Őri Péter, Kecskés István és Bokros Sándor alkotja.

Helyszín

aug. 22. 13:00

Visegrádi Hajóállomás

További programok

2024. 05. 11.
Ultra Trail – Nagymaros
Futóverseny
MEGNÉZEM!
2024. 05. 18.
Bakancsos
MEGNÉZEM!
2024. 03. 23.
10. Jótékonysági Nyuszifutás a Dunakorzón
Futóverseny
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum