Mikor?

Mit?

Hol?

NIGUN – díjtalan koncert – Vác

Koncert

A Nigun 2021-ben ünnepelte fennállásának 20 éves jubileumát. Az évfordulóra egy új repertoár született, amely bár nagyrészt a zenekarvezető Párniczky András kompozícióiból áll, mégis mélyen átjárja a kelet-európai zsidó népzene ismerete és szeretete. Ez a mára letűnt misztikus hagyomány, ami ugyanakkor nagyon is emberi, hatalmas energiákkal szólal meg a modern jazz nyelvén koncertjeiken.

Legutolsó, 2016-ban megjelent Live inem Sargfabrik című lemezanyagukkal (Fonó Budai Zeneház) a zenekar számos országban vendégszerepelt Európában (Anglia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Görögország, Macedónia, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia), valamint fellépett a tengerentúlon, New Yorkban és Washingtonban.

A zenészek rendszeresen alkotnak együtt vendégszólistákkal, így jött létre a 2006-ban kiadott harmadik lemezük, Daniel Zamir izraeli szaxofonos közreműködésével (Bale Kulturnik). 2007 júliusában a fúvós hangszereken játszó Matt Darriau (Klezmatics) vendégszereplésével léptek fel a Művészetek Palotájában, majd ugyanott, a zenekar tagjai részt vettek John Zorn Cobra című darabjának magyarországi bemutató előadásában, a szerző irányításával.

Az együttes fellépett még Don Byron, Steven Bernstein, Frank London, Aaron Alexander (Hasidic New Wave), Yale Strom, Amikam Kimelman, Lukács Miklós és Borbély Mihály társaságában.

A tagok:
Párniczky András – gitár
Bede Péter – szaxofon, tárogató
Ajtai Péter – bőgő
Baló István – dob

A BELÉPÉS DÍJTALAN!!!

A KONCERT A KÖSZÖNJÜK MAGYARORSZÁG PROGRAMSOROZAT KERETÉBEN VALÓSUL MEG!

forrás:https://www.facebook.com/events/617736859447053?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

További programok

2024. 06. 27.
MANYI X WALDORFESZT
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 05. 01.
Majális a Csattogó-völgyben
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
2024. 06. 07.
Ezerarcú Sződliget – a teljes film nyilvános premierje kísérőprogramokkal
Film
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum