Mikor?

Mit?

Hol?

Nagy János Trio – díjtalan koncert – Vác

Koncert

Nagy János Trió


Nagy János – zongora, billentyűs hangszerek
Frankie Lato – hegedű
Joubert Flóra – dob


A Nagy János Trió 2019-benvolt 25 éves. Az évek során mindig alakult az együttes összetétele. A legfontosabb változás 2014-ben történt, amikor a hagyományos trióból (zongora, bőgő, dob) billentyűs hangszerek, hegedű, dob összetételű lett.
“Basszushangszer nélkül nagyobb szabadságom van mind harmóniák, mind ritmus, mind pedig a zenekari hangzás terén. Számomra nincsenek lezárt kompozíciók, állandó változásban vannak a dalok koncert közben, így kötetlenebbül, bátrabban töröm meg a magunk által felállított szabályokat.” N.J.A Nagy János Trió jelenlegi felállása Nagy János Yancha –billentyűs hangszerek, Frankie Lato – hegedű és Joubert Flóra – dob. 2018 tavaszán jelent meg a “Debussy 100” című CD-jük, Vincent Mascart francia szaxofonművész közreműködésével. Az év novemberében pedig “50” címmel új albumuk, melyen neves vendégművészek: Dominique Di Piazza – basszusgitár és Mike Stern – szólógitár, Gereben Zita – ének is hallhatók. A lemez a Gramy Records gondozásában jelenik meg a CD.“A lemezen elhangzó kompozíciók nagy részénél írásakor igyekeztem a zenekari tagokra írni a dalokat. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy évek óta játszhatok Dominique Di Piazzával, nem csak koncerten de a nyaranként megrendezett Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Táborban is velünk van a tanári karban. Mike Stern-nel 2017 nyarán a Balkán Union tagjaként játszhattam együtt a Nisville Jazz Fesztiválon és ez a közös koncertélmény hozta a lemezen való együttműködést.”
“Frankie Lato és jómagam, idén lettünk 50 évesek, innen a lemez címe. Zenénkben a folyamatos játékra, incselkedésre, meglepetésre, a megszokottól való eltérésre és a „rosszalkodásra” törekszünk. Nem emlékszem, mikor akartam zenész lenni, mikor kezdődött. Azt tudom, hogy a tipikus mi leszel, ha nagy leszel kérdésre először zenebohóc volt a válaszom. Szóval a zene mindig a játékot, a pajkosságot jelentette. Bármennyire is komolyan veszem és ez tölti ki az életem , ha kell, bármikor elviccelem.”
“Sokféle zenét játszottam, írtam az elmúlt években, kortárs baboperat, filmzenet, protestáns énekek feldolgozását, jazz rockot. Szerettem volna választ adni arra a kérdésre, hogy melyik vagyok leginkább én. Ez a mostani zenei anyag tükrözi ezt leginkább. Egyfajta öndefiníció ez az album. Az egy külön ajándék számomra, hogy ilyen csodás társaim vannak ebben, mint Frankie Látó és Joubert Flóra. A két fantasztikus világhírű muzsikus Mike Stern és Dominique Di Piazza pedig tovább emeli ezt az érzést.” – Nagy János

A BELÉPÉS DÍJTALAN!!!

A KONCERT A KÖSZÖNJÜK MAGYARORSZÁG PROGRAMSOROZAT KERETÉBEN VALÓSUL MEG!

forrás:https://www.facebook.com/events/462202368814782/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum