Mikor?

Mit?

Hol?

Múzeumok éjszakája – Nyílt nap a Modern Művészeti Gyűjteményben – Vác

Kiállítás

Idén június 25-én kerül megrendezésre a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat. Ez alkalomból a Modern Művészeti Gyűjtemény nyílt napot hirdet.

Várjuk a művészetet és kultúrát szerető és tisztelő érdeklődőket, hogy egy kellemes estét együtt eltölthessenek és megismertessék azokat az értékeket, melyek a Gyűjteményben találhatóak. Sokat hallottak mostanában a Gyűjtemény sorsáról, akik még nem jártak benne, mindenképpen látogassanak el, akik pedig már ismerik, biztos vagyok benne, hogy nem hagyják ki ezt az alkalmat!

17.00 órától egy interaktív utcatárlattal kezdődik a program. A résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a múzeum előtt fényképezkedjenek. Ezzel a közös fényképpel, fényképekkel is kifejezhetik a kultúra, művészet iránti tiszteletüket, támogatásukat. AZ ELSŐ 100 VENDÉG AJÁNDÉKBA SAJDIK FERENC VAGY SZABÓ VLADIMIR FESTMÉNYT ÁBRÁZOLÓ POSZTERT KAP!


17.30-tól Karikatúra kiállítás nyílik. Sajdik Ferenc legújabb képei kerültek a Gyűjtemény falaira. Nem kell bemutatni Balázs-Piri Balázst, akinek az életműve szintén a gyűjtemény része. Kevesebben tudnak Toncz Tiborról, aki Munkácsy díjas művészünk és a Ludas Matyi művészeti főszerkesztője volt.

A programon közreműködnek a Dunakanyar Szimfónikusok művészei.
18.30-tól, a kiállítás megnyitója után Tárlatvezetés indul.

résztvevők megismerhetik a Modern Művészeti Gyűjtemény gazdag kínálatát, amely a modern művészet rejtelmeibe enged betekintést.


Tudta-e, hogy
– a gyűjteményben Salvador Dali szobor is van?
– Itt találhatóak Matuska Szilveszter váci Fegyházban készült festményei?
– a gyűjtemény legnagyobb festménye 3×6 méteres?
– Szabó Vladimír műhelytitkaiba is betekinthetnek?
– hogy Scholz Erik – Szőnyi István tanítványa, Munkácsy-díjas művész – nem csak festékekkel alkotott, hanem a természetben található fákat, gombákat is beleálmodta a képekbe, sőt egy fadarabban is meglátta, mit ábrázol?
– Tóth Ernő különleges bronz szobrai – piszkafa testek groteszk pózokban – viaszveszejtéses technikával készültek, és tudják, mi az?
– Orvos András, váci festőművészünk, – aki Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott művészetéért – különleges virágképei és klasszikus tájképei is megtalálhatóak itt?
– megtekinthető itt a váci arcképcsarnok, vajon kik szerepelnek a képeken?
– a Ludas Matyi összes eredeti festett, pikáns témájú, színes címlapja is a kiállítás része?
– Feodora Fjodorovna Kornyilova (Rákosi Mátyásné) jakut származású szovjet jogász, ügyész, és keramikus is volt és itt látható szobra?„A művészet a lelket távol tartja a mindennapi élet porától.”
Pablo PicassoSzeretettel várjuk az érdeklődőket!
Papp László, műgyűjtő

Időpont: SZOMBAT, 17:00 óra

forrás:https://www.facebook.com/events/339855571630357/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22user_timeline%22%7D%2C%7B%22mechanism%22%3A%22your_upcoming_events_unit%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

További programok

2024. 05. 25.
Családi Nap – Deákvár 125
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
2024. 06. 02.
Dunakeszi Veteránjármű- és Repülőnap
Kiállítás
MEGNÉZEM!
2024. 04. 20.
Gödi Mindkifogtuk Fesztivál – Göd, Feneketlen-tó
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum