Mikor?

Mit?

Hol?

Lachegyi Máté / Ensemble Borealis koncert – Vác

Koncert

A váci születésű jazz-zongorista 2016-ban költözött Amszterdamba. Itt alapította meg nemzetközi kvartettjét, amellyel 2019-ben járt először Vácott. Most az együttes megújult felállással és névvel, és természetesen új műsorral tér vissza Magyarországra.

Lachegyi Máté zenéje stílusok határán egyensúlyoz, izgalmas és lebilincselő feszültséget teremtve. Elemi érzelmekből, hangulatokból építi föl komplex zenei világát, amelyet líraiság, filmszerűség, melankólia jellemez, és gyakran egyfajta áhítat járja át. Zongorajátéka érzékeny és merész, harmóniakezelése konvencióktól mentes.

Zenéjének lényege nagylélegzetű, a XX. századi és kortárs zene által inspirált kompozícióiban rejlik, amelyeket azonban átsző az improvizáció és a jazz ritmusvilága, valamint a poliritmia. Számos forrásból merített inspirációt saját hangjának megtalálásához a reneszánsz vokálpolifóniától a skandináv jazzen keresztül az amerikai énekesnő-zeneszerző, Meredith Monk munkásságáig. Az argentin Natalio Sued, az izraeli Omer Govreen és Kovács Miklós személyében olyan inspiráló partnerekre talált, akikkel maximálisan meg tudja valósítani zenei elképzeléseit.

Közreműködik:

Natalio Sued (Argentína) – tenorszaxofon
Lachegyi Máté – zongora
Omer Govreen (Izrael) – nagybőgő
Kovács Miklós – dob

BELÉPŐ: 2.500 Ft

időpont: 2022. június 5. (vasárnap) 17:00–19:00

Helyszín: JazzMine jazz klub (Vác, Eszterházy u. 1.)

forrás:https://www.facebook.com/events/1185775472196328

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum