Mikor?

Mit?

Hol?

Kikericsek a vulkán lábánál – Geo-körtúra Zebegényből Törökmezőre

Kirándulás

Szeptemberi erdő: a forró nyár után friss, hűvös levegő áramlik tüdőnkbe, hamisítatlan őszi erdőillattal. A napsütés finoman simogató, a fények fotózásra csábítóak. A csendet csak a Malom-patak vidám csobogása, és egy-egy, a nagy tölgyfákról lehulló kövér makk hangja töri meg. Kilépünk a tisztásra, szemünk előtt lila virágszőnyeg: őszi kikericsek bontják szirmaikat és mosolyognak ránk. Ebben az ünnepi hangulatban egyszer csak távolról, váratlanul megszólal egy szarvasbika…Nyomait már láttuk a puha talajon a patakvölgyben, de most jelez is, ő itthon van, és ő a szeptemberi erdő koronás királya. Mi csak látogatóba jöttünk, és a természet vendéglátása lenyűgöz.

Vajon mindig ilyen békés volt ez a táj? Hogyan formálódtak ezek a szelíd domboldalak és a kanyargó patakvölgy? Meredek hegyoldalon lezúduló törmelék lavinák, több tíz kilométer magasságig felhatoló hamufelhő, mérges gázok, bombaként repülő és becsapódó kőtömbök…Itt történt vajon mindez?

Gyere velünk a Börzsöny déli csücskébe, élvezd az őszi erdő csendjét, és nyomozd velünk a földtörténeti múlt meghökkentő titkait! Fedezd fel egykori vulkánok nyomait, és látogass el velünk egy kővé vált korallzátonyra! A táj, az erdő folyamatosan változik, az élmény viszont örökre a Tiéd.

Információk a túráról

Találkozás: 10:15-kor Zebegényben, a Petőfi téren, a Havas Boldogasszony templom előtti parkban.

A helyszín vonattal könnyen megközelíthető, Zebegény állomáson leszállva 2 perc séta a település központjában. Az indulási időpontot a vasúti menetrendhez igazítottuk. A faluközpontban, a találkozási hely közvetlen közelében egy SPAR áruház és egy büfé is található.

Autóval a 12-es főúton közelíthető meg a helyszín. Zebegényben a parkolás ingyenes, a faluközpontban az Árpád utcában, valamint a Duna-parton vannak parkolók.

Árak:

Felnőtt (18+ éves) 4.900 Ft / foglalás| 

Szenior (65+ éves (vagy nyugdíjas igazolvánnyal)) 3.600 Ft / foglalás| 

Ovis gyermek (4-7 éves) 0 Ft / foglalás| 

Kisiskolás gyermek (8-12 éves) 2.400 Ft / foglalás| 

Junior (13-17 éves) 2.400 Ft / foglalás| 

Családi jegy (két szülő, egy gyerek) () 10.900 Ft / foglalás| 

Családi jegy (két szülő, két gyerek) () 12.900 Ft / foglalás| 

Családi jegy (két szülő, három gyerek) () 14.900 Ft / foglalás

forrás:https://geolotours.com/tura/kikericsek-a-vulkan-labanal-geo-kortura-zebegenybol-torokmezore/?fbclid=IwAR3xOPMt9jIS0vvpnoxZnH8Q3x3pUQv0qBsXzDtdDkJ6ql-ZH8KbMA0WEH4

További programok

2024. 05. 11.
Ultra Trail – Nagymaros
Futóverseny
MEGNÉZEM!
2024. 05. 18.
Bakancsos
MEGNÉZEM!
2024. 03. 23.
10. Jótékonysági Nyuszifutás a Dunakorzón
Futóverseny
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum