Mikor?

Mit?

Hol?

Kert a köbön Fesztivál Nemzeti Botanikus Kert – Vácrátót

Fesztivál

Kultúra – Ökológia – Botanika: a háromdimenziós Nemzeti Botanikus Kert

Tölts el egy délutánt, vagy három napot ökológusokkal, hogy kipróbáld, milyen lennél énekesmadárként. Vegyél részt éjszakai denevérhang-vadászaton, barátkozz össze igazi pásztorokkal, kalandozz a végtelen sztyeppék világában odúk és holtfák között, vagy párás trópusi köderdőben.
Interaktív programok, gyermekfoglalkozások, izgalmas előadások és beszélgetések, esténként koncertek várnak: Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Aurevoir, Szabó Balázs Bandája.
Gondolkozz ökológusként!

Az Ökológiai és Botanikai Intézet olyan eseményeket tervez a kutatóintézetet övező Nemzeti Botanikus Kertben, amelyek során természetközeli környezetben folyhat eredményes és hiteles ökológiai szemléletformálás. Az ökológiai érzékenyítés élményszintű eseménysorozata indul útjára az ország leggazdagabb botanikus kertjében korunk urbanizációs népbetegségeit gyógyító, tudományos és kulturális programokkal. Pánik helyett objektív gondolkodást, kapkodás helyett a következetes felelősségvállalást, szorongás helyett tudás iránti vágyat szeretnénk a társadalom felé közvetíteni. A Kert a köbön a környezeti problémákra kíván korszerű és közérthető válaszokat adni a kultúra és a tudomány segítségével, valamint az ökológiai összefüggések megvilágításával a botanikus kert nyújtotta élő és inspiratív térben. A projekt jelentős energiákat szeretne a fiatalok ökológiai tudásába és érzékenyítésébe is befektetni, valamint átjárható hídként működni a természet iránt elkötelezett művészek és tudósok között a társadalom többirányú művelése érdekében.

forrás:https://www.facebook.com/nemzetibotanikuskert, https://botanikuskert.hu/kert-a-kob-on/

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum