Mikor?

Mit?

Hol?

Ipoly és Duna bensőségesen májusban – Ipolydamásd

Vizes

Programleírás:

Egy igazi vízi kaland kezdőknek és haladóknak! Nem kell, hogy tudj evezni, csak legyél kíváncsi! Kíváncsi arra, hogy miként kell a kajakot hajtani, hol van hazánk egyik legszebb temploma, vagy, hogy kik azok a svábok, hogyan kerültek erre a vidékre? Csatlakozz hozzánk!

Reggel 9.30-kor találkozunk Ipolydamásdon az Ipoly parton, ahol közösen átbeszéljük és gyakoroljuk milyen kajakkal közlekedni a folyón.

Ezután nekivágunk az Ipoly pár kilométeres szakaszának, Ipolydamásd alatt elhaladva Szobig evezünk, ahol az Ipoly folyó beömlésénél megállunk és kicsit ismerkedünk a Duna térségben betöltött szerepével és élővilágával. Innen a nagy Dunán evezünk tovább egészen Zebegényig, ahol rövid megállóval és sétával egy kicsit belekóstolunk a falu atmoszférájába, megnézzük legszebb épületeit és kis utcácskáit.

Sétánk után tovább haladunk és a Dunakanyar legszebb szakaszát csodáljuk meg vízről. Utolsó megállónk Nagymaros, ahol szintén járunk egyet: a főtér, a Duna parti korzó, a templom és a Kálvária megtekintése és a helyi történetek meghallgatásával zárjuk a túrát.

Egyéb, fontos információ:

Találkozó helye: reggel 9:30 óra Ipolydamásd Letkési végénél az Ipoly parton (térkép)

Érkezés helye: A délutáni órákban Nagymaros

Túra időtartama: 6-7 óra

Túratáv: 18 km

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő, réteges ruházat, kényelmes cipő, naptej, fényképezőgép

Szobra óránként indulnak zónázó vonatok Budapest Nyugatiból, ahonnan busszal tudunk eljutni Ipolydamásdra, ahol a falu templománál kell leszállni, ahonnan tovább gyalogolunk az út mentén a falu végig. Autóval Budapestről az M2 utat követve Vácnál a 12-es útra lekanyarodva lehet megközelíteni Szobot, ahonnan könnyen el lehet jutni Ipolydamásdra.

Részvételi díj: 13.900 Ft

Az ár tartalmazza: idegenvezetés, a kajakok szállításának és bérlésének díja, egy helyi bor kóstolása, piknik

Az ár nem tartalmazza: étkezés

A programváltozás jogát fenntartjuk!

forrás:https://www.tura-baratok.hu/turak/ipoly-es-duna-bensosegesen-majusban


További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum