Mikor?

Mit?

Hol?

Idősek Világnapja a Skanzenben

Családos/gyermekes

Az aktív, tevékeny és élményekben gazdag öregkor a testi és szellemi egészség záloga. Ezen a napon a látogatók figyelmét is az időskorúakra, az idősek paraszti társadalomban betöltött szerepére irányítjuk.

PROGRAMOK
10:30-11:30 Nordic Walking bemutató és tanácsadás Sinkovicz Éva gyógytornász és Nordic Walking instruktor bemutatója. Vigyél egy kis mozgást életedbe. Skandináviában többen „járkálnak két bottal a kezükben”, mint ahányan kocognak. A nordic walking nem csak egy különleges kondicionáló mozgásforma, de jó kalóriaégető hatása is van. Leginkább azoknak ajánlható sport, akik normál, sima gyaloglásnál vagy futásnál problémákkal küszködnek, ugyanis ezzel a mozgásformával a testsúlyunkat négy végtagra osztjuk, ami különösen kedvező az izületekre nézve. Így egyszerűen mindenki fitt lehet, fiatalok és 50 felettiek egyaránt.

12:00-13:00 Aktív időskor, sikeres időskor, produktív időskor Dr. Jászberényi József PhD előadása, beszélgetés az előadóval
13:30-14:30 Nordic Walking bemutató és tanácsadás Sinkovicz Éva gyógytornász és Nordic Walking instruktor bemutatója
14:30 Hozd el a nagyit!Tájegységi séta Iskolai Közösségi Szolgálaton résztvevő diákokkal, kiemelve az idősekhez kapcsolódó témákat, kapcsolódva ezzel a Határtalan Skanzen tematikus helyszínekhez.
Egész napos programok:
– kézműveskedés
– szenior játékudvar (kártyajátékok, memóriafejlesztők, amőba, puzzle, stb.)
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

forrás:facebook.com/SKANZEN.HU

További programok

2024. 06. 27.
MANYI X WALDORFESZT
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 05. 01.
Majális a Csattogó-völgyben
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
2024. 06. 07.
Ezerarcú Sződliget – a teljes film nyilvános premierje kísérőprogramokkal
Film
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum