Mikor?

Mit?

Hol?

Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba

Kirándulás

Nosztalgiavonat a festői szépségű Dunakanyarba

Nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a festői szépségű Dunakanyarba. A gőzmozdony vontatta szerelvényben a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégeink, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával.

2020-ban a Gőzfelhős Dunakanyar programunk vasárnapi napon közlekedik.

Megállók, javaslatok egyéni programhoz:

Kismaros: Dél-Börzsöny turisztikai életének legfontosabb kiindulópontja. A 18. századtól létezik itt település. Mária Teréziától a betelepített telepesek szabadalomlevelet kaptak. A 19. század elején a Morgó patakon mintegy fél évszázadig fát úsztattak. Egy vadászkastélya is van, melyet jelenleg szociális otthonnak használnak. Keskeny nyomtávú erdei kisvasút vezet Szokolyán át Királyrétre.

Nagymaros: 
középkori eredetű város. Visegráddal szemben Károly Róbert uralkodása idején annak ikertelepülése lett. Kiemelt szerepét csak a török megszállás idején vesztette el. Ma jelentős üdülőhely, a dunai vízi sport jelentős bázisa. A 14. században épült gótikus stílusú rk. temploma van. A városban művésztelep működik.

Zebegény: 
A falu házai a Börzsönyhöz tartozó Szent Mihály-hegyre (485 m) épültek fel. A török időket követő betelepítések során szlovák favágók, majd dél-német telepesek vettek részt. A klasszicista kálvária szinte a falu közepén magasodik. A község arról is nevezetes, hogy a kilencszázhúszas évektől itt élt Szőnyi István festőművész. Műterem házában ma emlékmúzeum működik. A falu másik érdekessége egy nyugalmazott hajóskapitány gyűjteményének kiállítása a Hajózástörténeti Múzeumban.

Szob:
 az Ipoly torkolatánál fekvő, régészeti leletekben gazdag település kedvelt nyaralóhely. A török uralom után újjáéledő faluban barokk stílusú templom épült 1775 és 1778 között. A Börzsöny múzeumban a környék régészeti leletei, az Ipoly menti falvak népviselete, népi bútorai és használati tárgyai láthatók.
A szerelvényben büfékocsi közlekedik, ahol lehetőség van frissítők vásárlására.A vonaton történő utazás során kötelező az arc eltakarása
maszkkal, sállal vagy kendővel!

Jegyértékesítés

Személyesen: a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, átmenetileg a Budapest, Tatai út 93/a – 1.emelet – szám alatt.
(Vasúttörténeti Park melletti épület)
Telefon: (+36 70) 303-0202
Nyitva tartás:
Hétfő: 08:00 – 16:00
Kedd, szerda, csütörtök: 12:00 – 16:00 
Péntek: 08:00 – 12:00
Szombat, vasárnap: zárva

Internetes vásárlás: regisztráció után a lap tetején lévő „Jegyvásárlás” feliratnál.

Menetrend (tervezet)

Budapest – Szob

Indulás: 8:55 – Budapest-Nyugati pályaudvar
Indulás: 9:42 – Vác
Érkezés: 9:54 – Kismaros
Érkezés: 10:03 – Nagymaros-Visegrád
Érkezés: 10:13 – Zebegény
Érkezés: 10:23 – Szob

Szob – Budapest

Indulás: 17:00 – Szob
Indulás: 17:09 – Zebegény
Indulás: 17:22 – Nagymaros-Visegrád 
Indulás: 17:33 – Kismaros
Érkezés: 18:06 – Vác 
Érkezés: 18:49 – Budapest-Nyugati pályaudvar

forrás:mavnosztalgia.hu

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum