Mikor?

Mit?

Hol?

Főzzünk fenntarthatóan finomat! Főzőklub Kismaroson

Gasztro

A főzőklub keretében szeretnénk megmutatni a fenntartható életmódnak azt a szeletét, ahol már egy csipetnyi odafigyeléssel is tehetünk a klímaváltozás mérsékléséért.

Ez pedig nem más, és nyilván már kitaláltad a konyha! Korábban az ételek elkészítéséhez főleg helyi és szezonális alapanyagokat használtunk. Manapság, a globalizáció korában, már olyan ételeket, ízeket is kóstolhatunk, amelyeket ezidáig csupán távoli országokban, vidékeken készítettek. De nem kell ezekről a távoli ételekről mind lemondanunk a klíma védelme érdekében! Számos külföldi recept többségét egy kis változtatással, leleményességgel tudjuk „magyarosítani”, helyi, vagy magyar alapanyagokból elkészíthetjük őket a konyhánkban!


A főzőklubban az elméletet gyakorlatban is bemutatjuk: elkészítjük a norvég (fiskesuppe) halleves magyar változatát, és készítünk hozzá kovászos finn rozskenyeret, a ruisleipä-t.
A halleves készítése előtt és kicsit közben beszélgetünk, hogy az élelmiszerek rövid ellátási lánca, a szezonális, helyi alapanyagok használata miként csökkenti az ökolábnyomunkat, hogyan járulhatunk hozzá ezáltal a klímaváltozás lassításához.

Szakmai közreműködő: Pataki Zsolt (pék)

Helyszín: Kismaros Erdei Oktatóközpont és Szállás, Kismaros, Láng u. 4.

A részvétel térítésmentes! Ugyanakkor örülünk hozzájárulásnak (innivaló, pogácsa stb.).

Minimum 10, maximum 20 főt várunk a főzőklubba. A jelentkezést a kepzes@magosfa.hu címre várjuk, és azt visszaigazoljuk.


Amennyiben a járványügyi helyzet miatt el kell halasztanunk a főzőklubot, úgy azt időben a jelentkezők tudomására hozzuk.

Ha kérdésed van, úgy a fenti e-mail címen, vagy a 06 20 984 3946-os telefonszámon keress minket.

Az esemény az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. Tartalmáért kizárólag a Magyar Természetvédők Szövetsége felel, és az nem feltétlenül tükrözi az Európai Parlament álláspontját. 

forrás:https://www.facebook.com/events/474701557237546/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22discovery_top_tab%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum