Mikor?

Mit?

Hol?

Földi Javak Asztalunkon – Nemzeti Botanikus Kert / Vácrátót

Családos/gyermekes

Idén újra várja a látogatókat a két naposra bővült „Földi Javak Asztalunkon” – családi nap és vásár – a Nemzeti Botanikus Kertben, őszi hangulatban.

Egy év kihagyás után a Nemzeti Botanikus Kertben minden földi jóval találkozhatnak az érdeklődők október első hétvégéjén, ahol helyi és regionális termelők, kézművesek és szakmai kiállítók fogadják a közönséget. A felnőttek kézműves termékek között válogatva kellemes napot tölthetnek el az élő múzeumban, míg a legkisebbek érdekfeszítő foglalkozásokon vehetnek részt. Megismerkedhetnek többek között a kosárfonás technikájával, vasárnap bepillantást nyerhetnek a patkolókovács munkájába, valamint arcfestő és mesesarok is szórakoztatja majd őket.
A növények kedvelői sem maradnak élmények nélkül – azon túl, hogy megtekintik a botanikus kert kiállítását -, ugyanis ezen a hétvégén különlegességek között válogathatnak, több termelő kínálatából.
Vasárnap bonsai kiállításban gyönyörködhetünk, és hozzáértő szakemberektől megismerhetjük az apró fák gondozásának alapjait.
Naponta több ingyenes sétán is részt vehetnek a látogatók: barátkozhatnak fákkal az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pedagógusai és hallgatói vezetésével, vagy kétóránként induló madármegfigyelő sétán leshetik meg a kertben élő madarakat a Magyar Madártani Egyesület irányításával.
Miután a kert területén nemzetközi szintű kutatómunka is folyik, az Ökológiai és Botanikai Intézet munkatársai is várják a tudomány iránt érdeklődőket. Különböző kutatásokról, pl. az inváziós fajokról (szúnyogokról, kullancsokról, hangyákról) vagy méhekről, lepkékről folytathatnak érdekfeszítő beszélgetéseket kutatóinkkal, melyek során érdekfeszítő és fontos információkat tudhatnak meg az említett élőlényekről.
Várunk mindenkit október 2-án és 3-án egy izgalmas, őszi programra a több mint 150 éves történelmi múlttal rendelkező Nemzeti Botanikus Kertbe, hogy élvezhessék a megnyugtató környezetet és megcsodálhassák az őszi színekbe öltöző természetet.

forrás:https://botanikuskert.hu/foldi-javak-asztalunkon-csaladinap-es-vasar-oktober-2-3/

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum