Mikor?

Mit?

Hol?

E-bike kalandok a Pilisben – Pilismarót

Kerékpáros

Ha szeretnél az erdőben, emelkedőket is könnyedén leküzdve, vidám csapatban tekerni, ez itt a Te helyed! A Pilis és a Dunakanyar minden évszakban új élményekkel szolgál.

Pilismarótról, a Dunakanyarból indulunk elektromos rásegítésű biciklikkel Dobogókő irányába az erdőn keresztül, aszfaltozott erdészeti úton. Az út egy része emelkedőkön át vezet felfelé, azonban, hála az elektromos hajtásnak, viszonylag csekély erőbedobással leküzdhetjük előttünk álló kihívásokat.

Pilismarótot az erdészeti műúton elhagyva beérünk az erdőbe, és megkezdjük a kapaszkodást Dobogókő irányába. Az út hangulatosan kanyarog egyre feljebb, majd egy rövid országúti szakaszt követően felérünk Dobogókőre. Itt ehetünk-ihatunk kedvünkre, több büfé és – kis szerencsével – bográcsban főtt finomságok várnak minket.

Innen ismét elindulva, Két-bükkfa nyeregnél letérünk a főútról, és ellátogatunk az egykori honvédelmi rakétabázisnak helyet adó Pilis-tetőre, ahol a Boldog Özséb kilátóból körbenézve még Budapestet is megcsodálhatjuk (milyen szép is, így messziről). A rakétabázisból mára csak romok maradtak, leginkább a két hatalmas betonzsilip emlékeztet a bejáratnál arra, hogy a szocializmusban innen (is) védték a fővárost az ellenséges rakétatámadásoktól.

A visszafelé úton „alulról” kerüljük meg Dobogókőt, az út sokszor szép kilátást enged a Duna irányába. Rövid pihenőt tartunk a „Szívcsakraként” is ismert Rám-hegy mellett, ahová gyalog érdemes felkapaszkodni.

Innen „már csak” vissza kell gurulnunk a Dunához, a kiindulási pontra. Ehhez szintén egy erdészeti utat veszünk igénybe, amely egyenesen visszavisz bennünket Pilismarótra.

Ha kedved támadt kipróbálni a bringázásnak ezt az új, egyre elterjedtebb formáját, csatlakozz hozzánk! Nagy tömegre nem kell számítanod, egymásra figyelve, egymást bevárva haladunk.
A túra 45-50 km hosszú, és viszonylag sok, 800 métert meghaladó szintemelkedést tartalmaz, de átlagos kondícióval simán vállalható! Alapvetően azoknak ajánlott, akik ezt a távot sík terepen gond nélkül képesek megtenni kényelmes tempóban (csak viszonyításképpen, erre már akár egy 8-10 éves kisgyerek is képes).

Felszerelés: réteges, az időjárásnak megfelelő, kerékpározásra alkalmas ruházat (KESZTYŰ!, esőkabát, esetleg esőálló nadrág legyen mindenkinél). Bukósisak használata kötelezően ajánlott, akinek nincs saját sisakja, annak helyben biztosítunk. A túrára javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. október 30-a, szombat 10:00 órakor, Pilismarót, Köztársaság tér 8. (katolikus templom mögött)

2) Túra táv: 45-50 km

3) Szintemelkedés: 800 m

4) Érkezés helye és időpontja: 16 óráig (pihenőktől függően változhat), Pilismarótra

5) Étkezés: túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés, bicikli bérleti díja, bukósisakok

7) Túra ára nem tartalmazza: indulási pontra való utazás (oda-vissza), étkezés

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Gyurász Gábor, és a Túrabarátok csapata

FONTOS INFORMÁCIÓ! 

Jelentkezés előtt kérünk szépen mindenkit, hogy vegye fel a kapcsolatot a túravezetővel a +36 20 574 1863-as telefonszámon a megfelelő kerékpár kiválasztása miatt.

A biciklik maximális teherbírása 105 kg!!!

forrás:https://www.tura-baratok.hu/turak/e-bike-kalandok-a-pilisben

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum