Mikor?

Mit?

Hol?

Dunakanyar vízitúra – gasztroélményekkel – Szob

Vizes

Egy napos alternatív vízitúra a Dunakanyarban, melynek során négy személyes túrakenukkal felevezünk egy kis szakaszon az Ipoly folyón is. A túra során megfelelő időjárás esetén több helyen megállunk a Duna zátonyain, szigetein, strandolási céllal. Szerencsére a folyó sebessége olyan, hogy csekélyke evezéssel is jól haladunk, így semmiképp nem szükséges nagy sportteljesítményre számítani. A túra során a strandolás mellett megállunk a színvonalas vendéglátó egységeknél. Ezek között van cukrászda, kávézó, vidám szabadtéri presszó, bár, lángosozó.

A csoporttal több túravezető és idegenvezető is lesz, akik indulás előtt alapos felkészítést nyújtanak a résztvevők számára.

A program:

Találkozó a délelőtti órákban Szobon, a Duna-parton, a komp-állomásnál. Akár autóval, akár vonattal könnyen ide lehet jutni. A vízpart 850 méterre van a vasútállomástól.

A vízparton ismerkedés az eszközökkel és részletes tájékoztató a napi programról, a folyó és az evezés sajátosságairól, technikájáról, evezés tanulás, gyakorlás, biztonsági eligazítás, hajók legénységeinek beosztása.

Indulás felfelé a part mentén kb. egy kilométerre: beevezés az Ipoly folyóra, néhány száz méter erejéig.

Utána indulás a Dunán lefelé, sodrás irányban. Megállunk strandolni a sóder-zátonyokon, a folyó közepén (a hajózási útvonalaktól távol).

Zebegényben beevezünk a sziget mögé és kikötünk, pihenőt tartunk: itt is van zátony strandolásra, továbbá hagyományos folyóparti strand, lángossütő stb. És egy nagyon különleges minőségi kávézó, amit meglátogathatunk. De teszünk egy sétát a település központjában is (cukrászda, Kós Károly templom stb.).

Tovább evezés a Dunakanyar belsejébe, szemben lassan feltűnik Lepence és Visegrád. Dömös után (jobb part) a bal parton, a Szent Mihály-hegy tövében, az egykori erőmű építési terület visszazöldült ligeteiben megállunk a Tandem bárnál. A nemrég nyitott vendéglátóhely a budapesti belvárosi romkocsmák hangulatát idézi, fiataloknak is érdekes látvány és kiváló limonádékat készítenek. Itt is lesz strandolás lehetőség, egy ligetes mások által alig ismert partszakaszon.

Ezután a következő megállónk Nagymaros. A komp alatt megállunk a város felújított sétányán, ahol számos étkezési, fagyizási lehetőség van, különleges játszótérrel és a Piknik Manufaktúra nevű, szintén különleges étteremmel.

Ezután már csak néhány száz méter a célba érkezés. Kikötés után kipakolás a hajókból.

Előreláthatólag 11 óra körül indulunk evezni Szobról és várhatóan 18 óra körül érkezünk Nagymarosra.

A program díja 8000,- Ft/fő.

Az ár tartalmazza a túrafelszerelések bérleti díját és szállítási költségeit, a túravezetés díját, valamint a szervezési költségeket.

További információ:

utazzgeografussal@gmail.com

Csoportos jelentkezés esetén igény szerinti időpontban szervezzük meg a túrát.

forrás:www.utazzgeografussal.com/dunakanyar-vizitura

További programok

2024. 07. 19.
11. Visegrock Fesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 27.
Völgyfesztivál
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 06. 28.
XXIII. Szobi Városnapok
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum