Mikor?

Mit?

Hol?

Dobogókő éjszakai fényei

Bakancsos

Mindenkit várunk sok szeretettel a túrára, aki szeretne egy életre szóló élményt szerezni magának.

Túránk Visegrádi-hegységben lesz, azon belül is Dobogó-kő körül, egy tervezett és kipróbált útvonalon. Kalandunk sötétedés után kezdődik, amikor is elindulunk a Báró Eötvös Lóránd menedékház mögötti úton a Zsindelyes menedékház irányába. Egészen a dobogó- kői sípályáig, ahol utunk bekanyarodik az erdőbe és kezdetét veszi az élmények gyűjtése.

Túránkat teliholdas estére terveztük, sok nyílt tereppel, hogy élvezhessük az égbolt lenyűgöző csodáit. Ha esetleg felhő takarná az eget, az élmény akkor is garantált, hiszen egy éjszakai túra önmagában is különleges. Egy teljesen új és izgalmas világ tárul elénk, ahol a látásunk a háttérbe kerül, helyette kiélesedik a hallásunk és a szaglásunk. A nappal nem aktív állatok hangjait hallhatjuk, és ha szerencsénk van, láthatjuk is őket, ahogy a távolból felénk néznek egy pillanatra, mielőtt végleg eltűnnek a szemünk elől. A túra során találkozhatunk sok denevérrel, borzzal, amint az út közepén egy röpke ideig egymást néztük majd nyoma veszett a sötétben.


Útvonalunk eleje erdőn keresztül megy, majd a negyedénél kiérünk a sípálya nyílt részére, ahol a szabad ég alatt gyalogolunk, míg el nem érjük a fák között rejtőző aszfalt utat. Ez tovább visz majd minket az erdő mélye felé, míg csatlakozunk az erdészeti földúthoz, aminek a végén elérünk a túránk 5. kilométeréhez. Ez idáig lefelé ereszkedtünk, könnyedén haladhattunk, ám most jön az a 2,5 km- es szakasz, ahol visszakapaszkodunk Dobogó-kő felé. De mielőtt elérnénk úti célunk végét, még megállunk a Rezső kilátónál, hogy megcsodáljuk a távolban lévő város fényeit.

Utunk ott végződik ahol elkezdtük, a menedékházhoz sétálunk vissza, ahol már vár ránk a busz. Ez egy igazán különleges élményt nyújtó kaland lesz és mindenkit várunk nagyon sok szeretettel.

FONTOS! Mindenki hozzon magával fejlámpát a túrára!

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. november 19-e péntek 17:00-kor 1138 Budapest, Váci út 193 (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: 7 km

3) Szintemelkedés: 261 m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján 23:00 magasságában a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz, és éjszaka lévén, nem is lesz lehetőség megállni sehol

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár:Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Illésy Csaba és a Túrabarátok Csapata

forrás:https://www.tura-baratok.hu/turak/dobogoko-ejszakai-fenyei

További programok

2024. 06. 27.
MANYI X WALDORFESZT
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 05. 01.
Majális a Csattogó-völgyben
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
2024. 06. 07.
Ezerarcú Sződliget – a teljes film nyilvános premierje kísérőprogramokkal
Film
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum