Mikor?

Mit?

Hol?

Beethoven bakancsban – Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

Előadás

A cudarnak tűnő november végén, egy ködös botanikus kerti séta után szeretettel invitáljuk a természetre és kultúrára fogékony közönséget egy forralt borra, mézes teára, kerti rózsaszirommal, levendulával és bodzával illatosított házi répatortára.

A díszteremben jól befűtjük a régi cserépkályhát, meleg plédeket teszünk az ölünkbe, hátradőlünk, és meghallgatjuk Bősze Ádám fergeteges kultur showját Beethoven és a természet kapcsolatáról.

A klasszika három nagy zeneszerzője közül Beethoven vonzódott leginkább a természethez. Ugyan Haydn szeretett horgászni, Mozart írt “Vadászat” vonósnégyest, a bonni születésű mester járta leggyakrabban az erdőket. A süketségével egyre inkább küzdő komponista egyik legnagyobb szívfájdalma volt, hogy a természet hangjait nem hallhatta. A VI. szimfónia (Sinfonia Pastorale) a leghíresebb természetzenék egyike.
Bősze Ádám bő egy órás előadásában korabeli dokumentumok és Beethoven levelezése alapján beszél a természet, a zene és a szerző viszonyáról.

A rendezvény időpontja: 2021. november 27., szombat 16:00 óra
Részvételi díj: 3.000 Ft/fő


A belépőjegy érvényes a Nemzeti Botanikus Kert látogatására 13:00 órától, ezen felül a programon vendégünk egy csésze teára és egy süteményre.


Jegyek elővételben válthatók. Az online jegyelővétel november 27-én 15:00 óráig él, utána csak a helyszínen lehet a jegyet megváltani az eseményre.

forrás:https://botanikuskert.hu/beethoven-bakancsban/?fbclid=IwAR2flg1-GRTt5bECbQdaTDzozXvoS7HPuV0lNEYczi7AiRq02Gom0e_DI-U

További programok

2024. 05. 25.
Családi Nap – Deákvár 125
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
2024. 06. 02.
Dunakeszi Veteránjármű- és Repülőnap
Kiállítás
MEGNÉZEM!
2024. 04. 20.
Gödi Mindkifogtuk Fesztivál – Göd, Feneketlen-tó
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum