Mikor?

Mit?

Hol?

2. Kaldera 25 teljesítménytúra – Börzsönyi Hazajáró Túra

Bakancsos

Helyszín

Börzsöny
Kemence, Csarnavölgyi út 47.

GPS: 48.01233, 18.89266

Aki már teljesítette az embert próbáló Vulkántúrát, minden bizonnyal kedvét leli ebben a túrában, hiszen ez alkalommal is a börzsönyi kalderát járjuk végig, érintve a Magas-Börzsöny legszebb kilátópontjait. A Kaldera 25 mellett vezetett túrát is szervezünk. A két túra az Ipoly menti településeket átölelő programsorozat, az IpolyFeszt része. Kötelező előnevezés határideje: 2021. június 18.

2. KALDERA 25 TELJESÍTMÉNYTÚRA

Rajt: 7:30 – 9:30 Kemence, Gabó Fagyizó (Kemence, Csarnavölgyi út 47., az Erdei Múzeumvasút mellett)

Cél: Kemence, Gabó Fagyizó

Menetrend szerinti autóbusz 7:15-kor és 8:15-kor indul Szob vasútállomásról, mely 8:16-kor és 9:16-ra érkezik Kemencére. A rajt helyszíne, a Gabó Fagyizó, Kemence központjából pár perces séta, az autóval érkezők a fagyizó környékén tudnak parkolni.

Útvonal: Kemence: Gabó Fagyizó – Börzsönyi főalappont – Godóvár – Esztergályos – Magosfa – Csóványos – Nagy-Hideg-hegy – Hanák-rét – Aklok-rétje – Salgóvár – Holló-kő – Jancsi-hegy – Világos-pallag – Kemence: Gabó Fagyizó

Táv: 25,3 km

Szintemelkedés: 1100 m

Szintidő: 8 óra

Nevezési díj: 1500 Ft

Díjazás: oklevél, kitűző

Szolgáltatás: célban meleg étel, Nagy-Hideg-hegyen frissítő, csoki

Kötelező előnevezés! Határidő: június 18., péntek

A túra a téli Börzsöny Vulkántúra „kistestvére”, ám ahhoz képest több érdekessége is van: nyáron járja be a börzsönyi kalderát, az útvonal éppen fordítottja a „nagytestvérnek”, illetve igyekszik a Csarna-völgy vízválasztóját követni, ez által a kráter romjának peremén halad. (A téli Börzsöny Vulkántúra a maratoni táv kedvéért tesz egy kitérőt a Magyar-völgy felé is.) Mindeközben felfűzi a Magas-Börzsöny legszebb kilátópontjait, amely júniusban teljesen más arcát mutatja, mint decemberben. A Kaldera 25 szervezője ugyanaz a Börzsöny Akciócsoport és a Hazajáró Egylet, mint a téli változat esetében.

forrás:www.hazajaroegylet.hu

További programok

2024. 06. 27.
MANYI X WALDORFESZT
Fesztivál
MEGNÉZEM!
2024. 05. 01.
Majális a Csattogó-völgyben
Családos/gyermekes
MEGNÉZEM!
2024. 06. 07.
Ezerarcú Sződliget – a teljes film nyilvános premierje kísérőprogramokkal
Film
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES PROGRAMOT!
Impresszum