Mikor?

Mit?

Hol?

Turistaházak háromszöge: Királyrét – Nagy-Hideg-hegy – Kisinóc

Bakancsos

Királyrét
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Királyrét
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

A Magas-Börzsöny déli lábától kapaszkodunk fel a Nagy-Hideg-hegyre ezen a körtúrán. Háromszög alakú útvonalunk mindegyik csúcsa egy-egy turistaszállás, ezért könnyen két napossá bővíthetjük kirándulásunkat, ha megszállunk valamelyikben. Így ráérős tempóban haladhatunk, és a Csóványosra is kényelmes kitérőt tehetünk.

Királyrét, Nagy-Hideg-hegy, Kisinóc: a hazai turistatörténelem régi és jelentős helyszínei. Mind a hármat érintjük túránkon, sőt a Magas-Tax tövében egy – jelenleg zárva tartó – negyedik házat is megszemlélünk. A két világháború közé esik a hazai gyalogos turizmus hőskora, amikor az infrastruktúra (jelzett utak, pihenőhelyek, hegyi szállások, stb.) kiépítését elkezdték. Szerencsére országszerte több olyan turistaház is működik, amelyek ebben az időszakban épültek.

Útvonalunk érint kilátópontokat, szép erdőket, és több olyan helyszínt, amelyek a Börzsönyben élő ember korábbi tevékenységeire emlékeztetnek.

A szerző tippje

  • Királyréten több szállás, büfé és étterem is működik.
  • A Nagy-Hideg-hegyi vagy a Kisinóci turistaházban megszállhatunk, két napossá bővítve így a túrát. Ha a hegyen éjszakázunk, kényelmes tempóban látogathatjuk meg a Csóványos kilátóját, amiért érdemes a kitérőt megtenni. 
  • Mindkét házban működik büfé és étterem, azonban hétköznapokon változó nyitvatartással. Ha nem hétvégén érkezünk, és szeretnénk vásárolni, előzetesen tájékozódjunk!

forrás:www.termeszetjaro.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum