Mikor?

Mit?

Hol?

Túra a Nagy-Kősziklához, a Gál-hegyre – Kismaros

Bakancsos

Kismaros
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Kismaros
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Úticélunk, a Nagy-Kőszikla nem csak Kismaros, hanem az egész Dunakanyar egyik legkiválóbb kilátópontja, így célszerű fényképezőgépet is vinnünk magunkkal. Érdemes délutánra időzítenünk magunkat, mert a fények ilyenkor a legszebbek.

A falu központban megkeressük a zöld jelzést, ezen indulunk el a Gál-hegy meghódítására. A jelzés a Szokolyai út melletti járdán halad, egészen a vízműig, ahol is a Fülemüle utcának nevezett erdei ösvényre kanyarodva, elkezdjük a csúcs támadást. Felérve a Harkály utcához, ismét lakott részen járunk, ahol eldönthetjük, hogy kellően sportosak lévén a jelzett ösvényen megyünk felfelé direktben egy igen meredek szakaszon, vagy a kényelmesebb de hosszabb utat választjuk, a Héja utca, Gálhegyi út, Rozmaring tér, Szerpentin út nyomvonalon.

Akármelyik úton kaptattunk is fel, innentől a széles, köves Kilátó úton megyünk tovább. Közel egy kilométernyi kényelmes séta után, balra kell fordulnunk, elhagyjuk a zöld jelzést és rátérünk a zöld háromszögre. Az ösvény jól követhető, de a kilátóhely előtt egy irtáson is keresztül vágunk, ahol csak egy magányos fán van jelzés, itt figyelni kell, és enyhén balra tartani. Aki sikeresen oda talál, nem csalódik.

Lélegzetelállító a kilátás, amely épített kilátó nélkül is legalább 180 fokos. Váctól Dobogókőig belátjuk a Dunakanyart és a Pilist, de természetesen pazar a kilátás Mátyás király várára is. Visszafelé a legegyszerűbb, ha ugyanazon az úton hagyjuk el a hegyet, amin feljöttünk.

forrás:www.kismaros.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum