Mikor?

Mit?

Hol?

Szob-Nagymaros vízitúra

Vizes

Szob
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Szob
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Szobra autóval, vonattal vagy autóbusszal juthatunk el Budapestről. A Duna menti városkában tudunk kajakot vagy kenut bérelni, akár visszaszállítással együtt. A Duna kb. 10 perc sétára található a szobi vasútállomástól.

Az első dunai vízitúránk alkalmával legyen velünk gyakorlott kísérő, vagy csatlakozzunk szervezett túrához. A Duna sodrása, vízállása évszakonként változó, ezért érdemes indulás előtt pontosan tájékozódni. Alacsony vízállás esetén 2–5 kilométer/óra, magasabb vízálláskor 5–8 kilométer/óra is lehet a sodrás.

A Dunán gyakoriak az uszályok és kirándulóhajók. Kerüljük el, hogy több hajó közé keveredjünk. Ha szeretnénk átkelni a két part között, akkor azt csoportban, de egymástól kellő távolságban tegyük. A folyón nem találunk kilométerjelzéseket, de a jól ismert látnivalók alapján tudunk tájékozódni.

A Dunakanyar minden jól ismert látnivalóját megcsodálhatjuk a vízről: Esztergom látképét, a visegrádi várat, a Börzsöny és a Pilis természeti szépségeit.

A túra végén Nagymarosról vonattal jutunk el Szobra, vagy Budapestre. A nagymarosi vasútállomás a Dunától 20 perc gyalog.

forrás:www.aktivmagyarorszag.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum