Mikor?

Mit?

Hol?

Revóczi Önkiszolgáló Étterem – Vác

Gasztro

Vác
Nyitvatartás
Hétfő:
8-15
Kedd:
8-15
Szerda:
8-15
Csütörtök:
8-15
Péntek:
8-15
Szombat:
zárva
Vasárnap:
zárva


Vác
Nyitvatartás
Hétfő:
8-15
Kedd:
8-15
Szerda:
8-15
Csütörtök:
8-15
Péntek:
8-15
Szombat:
Vasárnap:
zárva

Kezdetek

A váci büfé elindítása előtt az alapítók több étteremben is dolgoztak. Legismertebb a Csintoványi Csárda, melyet szintén nagyon sok munkával, az első kapavágástól építettek fel és nagy sikerrel üzemeltettek.

A váci éttermet 1980-ban nyitotta id. Revóczi Kálmán és felesége, akkor még BÜFÉ falatozó néven. A büfé rövid időn belül bebizonyította létjogosultságát, nagy népszerűségnek örvendett a sofőrök és a munkás emberek között. A tulajdonos mindig így fogalmazott: „Vendégeink az utcaseprőtől az ügyvédig, minden társadalmi rétegből tevődnek össze”. Élete során nagy tiszteletnek örvendett vendégei és ismerősei körében is. Hamar elhíresült az általa készített pacalpörkölt és babgulyás.

Kínálata a hagyományos magyar, erre a tájra jellemző ételekből és italokból állt.

Néhány példa: vesevelő, velőspacal, cigánypecsenye, sültkolbász, sült oldalas, szalontüdő, különböző főzelékek, málna és jaffa szörpök. Alkoholforgalmazásra mindig is volt engedélye, de sosem engedte bevezetni. A büfé jelleg 17-évig tartott, 1995 áprilisában elkezdődött a megújulás, az építkezés.

Jelen

1995-ben, mindössze három hónap alatt felépült a jelenlegi formájában látható étterem. A változás érzékelhető volt, a kezdetekhez képest magasabb színvonalú lett a vendégtér és a konyha is. Az étterem 1995-től 2001-ig folyamatosan működött, azonban sajnos 2001. október 23-án bekövetkezett a tragédia, az étterem megálmodója, id. Revóczi Kálmán elhunyt. Több mint negyven évig állt a vendégek szolgálatában. Halála pótolhatatlan veszteség, de egy biztos: egy égi kávéház teraszán még most is dogozik.

Terveinek megvalósítását fia és felesége folytatta. Az 1995-ös tervezés nem terjedt ki mindenre, ezért 2002-ben újabb átalakítás következett, mely beruházás eredményeként létrejött a személyzeti öltöző, a raktár és az iroda. A 2003-as átépítés során a zöldség-előkészítő és a hús-előkészítő korszerűsítése következett. A 2004-es átalakítást már a vendégek is érzékelhették, elkészült, illetve korszerűsödött a cukrász konyha, a fekete mosogató, valamint régi nagy hiányosságunk, a korszerű elszívó berendezés is beépítésre került.

forrás:www.revoczietterem.hu,

facebook.com/Revóczi-Önkiszolgáló-Étterem

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum