Mikor?

Mit?

Hol?

Piaristák és Vác – Piarista Kilátó Központ

Oktatás

Vác
Nyitvatartás
Hétfő:
--
Kedd:
--
Szerda:
--
Csütörtök:
--
Péntek:
--
Szombat:
--
Vasárnap:
--


Vác
Nyitvatartás
Hétfő:
--
Kedd:
--
Szerda:
--
Csütörtök:
--
Péntek:
--
Szombat:
Vasárnap:
--

A piarista rend tagjait 1714-ben telepítette le Kollonich Zsigmond püspök Vácra. A rendet Kalazanci Szent József alapította a XVII. század elején. A katolikus oktató rend jelmondata: pietas et litterae, magyarul: lelkiség és műveltség. A történelmi Magyarországon először a XVII. század végén jelentek meg. A rend hazai fellendülése az 1700-as évek első felében volt. Vác mellett Veszprémben, Kecskeméten és Pesten is megjelentek a rend tagjai. Vácon immáron több mint 300 éve vannak piaristák, napjainkban három épület is kötődik hozzájuk, a Szent Anna piarista templom, egy gimnázium és kollégium, valamint a 2020-ban átadott Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ.

Piarista Kilátó Központ

2020-ban adták át a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központot Vácon. Az egykori váci ferences kolostor épületének teljes körű felújítása 2018-ban kezdődött. A fejlesztés állami forrásból és a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, valamint a Piarista Rend Magyar Tartománya közös beruházásában valósult meg.

A váci Piarista Kilátó Központ azzal a céllal jött létre, hogy elsősorban a váci- és környékbeli fiatalok pályaorientációját, munkaerőpiaci elhelyezkedését, majd beilleszkedését segítse. A központ kiemelt feladata a különös személyes figyelmet igénylő, azaz fogyatékos- vagy valamilyen akadályozottsággal küzdő, illetve a nem tanuló, nem dolgozó, vagyis kallódó fiatalok segítése.

Az intézet egy, a térségben egyedülállóan felszerelt robotika alkotóműhellyel is rendelkezik, amelynek eszközeit szintén felhasználják a fejlesztési folyamatok során.

forrás:www.pestmegyeimustra.hu/nevezetessegeink/piaristak-es-vac,

facebook.com/KilatoPiaristaKozpont, fotó:Gerengay Gusztáv


További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum