Mikor?

Mit?

Hol?

Naszály menti körtúra a Csattogó-völgyből – Verőce

Bakancsos

Verőce
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Verőce
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Kellemes körtúra a Börzsöny keleti lankáin és a Naszály oldalában, érintve több települést és frissítőpontot is. A túrát a Dunakanyar páratlan panorámája koronázza meg.

Jelentős szintemelkedéseket nem tartogató gyalogtúra, amely a dél-börzsönyi táj ismert és kevésbé látogatott részeire navigál el minket. A közel 20 kilométer alatt hangulatos erdőrészekben kanyargunk, hol széles földúton, hol vadregényes ösvényeken. Áthaladunk Magyarkúton, Szendehelyen, valamint Katalinpusztán és Verőcén, útba ejtve egy kirándulóközpontot és egy nevezetes emlékhelyet is.

A túraélményt a Dunakanyar egyik kevésbé ismert, de rendkívül látványos kilátópontjával tetőzzük be. Innen, a Fenyves-hegyről tökéletesen rálátni a szemközti Visegrádi-hegységre, a Szentendrei-szigetre és persze a kanyargó Dunára is, hogy csak a legfőbb látványosságokat említsük.

A szerző tippje:

  • A Fenyves-hegyi kilátópontra rövid kitérővel juthatunk el, ne hagyjuk ki a Dunakanyar páratlan panorámáját!
  • Bár az útvonal nem túl hosszú, az időjárástól függően olykor nem ideális  terepviszonyok miatt érdemes jóval több időt szánni a távra.  
  • Egy meleg nyári napon célszerű lesétálni a verőcei strandra (ez a vasútállomástól 400 méterre van), és a túra végén megmártózni a Dunában.

forrás:www.termeszetjaro.hu/

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum