Mikor?

Mit?

Hol?

Mogyoró-hegy – Kirándulóközpont – Visegrád

Családos/gyermekes

Visegrád
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Visegrád
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Az 1980-as években létesített kirándulóközpont napjainkban is a Visegrádi-hegység egyik legkedveltebb turista célpontja.

Kifejezetten családok számára ideális, hiszen a terület szolgáltatásai kicsiknek és nagyoknak egyszerre kínálják a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

A Mogyoró-hegyen működik az ország legrégebbi erdei iskolája, a Madas László Erdészeti Erdei Iskola is. Az iskolához tartozó Mogyoróhegyi Tábor akár 150 fő részére is kínál szálláshelyet és sátrazási lehetőséget.

A mogyoró-hegyi vadbemutató kertben a hazai őshonos vadfajokkal ismerkedhetnek az ide látogatók, míg a legkisebbeknek a játszótér szolgáltat kellemes időtöltést.

Hol található?: Pilis – Visegrádi-hegység

Kategória: Természeti érték

Hogyan közelíthető meg?: Autó, Gyalog, Kerékpár, Tömegközlekedés

Szolgáltatások: babakocsival is járható, étterem a közelben, 

információs táblák, játszótér, 

pad-asztalgarnitúra, parkolóhely, pihenőhely, sétautak, 

szakvezetés, turistautak, tűzrakóhely

Nehézségi fok: Könnyű

Megközelítés: A Mogyoró-hegyet többféle irányból tudjuk megközelíteni: személygépkocsival és autóbusszal Visegrád felől a Panoráma úton, a 11-es főút felől pedig a Kis-Panoráma úton érhetjük el. Busszal megközelíthető a Mogyoróhegy Étteremmel szemben található buszmegállótól, ahová menetrendszerinti járat közlekedik. A menetrend a Volánbusz honlapján érhető el.
Kerékpárral a Pilis-Dunakanyar kerékpárútvonal hálózat részeként a piros jelzésű kerékpárúton (Kis-Panoráma út) juthatunk el ide. Gyalogosan Visegrád felől, a Salamon-tornyon keresztül a kék kereszt, valamint Visegrád-Szentgyörgypuszta felől a festői Áprily-völgyön át, a kék négyzet jelzésű turistaúton közelíthető meg.

GPS koordináták: 47°47’47.2″N 18°59’51.4″E

forrás:www.parkerdo.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum