Mikor?

Mit?

Hol?

Mathias Lovasudvar Kemence/Királyháza

Lovas

Kemence
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Kemence
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Jöjjön el a vadregényes Börzsönybe: lovagoljon velünk, gyalog- vagy biciklitúrázzon, vagy csak egyszerűen élvezze a még romlatlan természetet!

Szeretettel köszöntjük régi és leendő vendégeinket,valamint minden kedves erre járót! Nyugalomra, kikapcsolódásra vágyik, szüksége lenne egy kis feltöltődésre? Térerő- és internetmentes, erdőkkel körülölelt, patakparti panziónkban elrejtőzhet a város zaja elől és aktívan pihenheti ki fáradalmait!

Az ország legkisebb és legelrejtettebb településén, Királyházán, a Börzsöny szívében található lovaspanziónkban 10 összkomfortos 2-, 3-, és 4- ágyas szobával várjuk a pihenni vágyókat. A terasz lábánál csörgedező patakban vendégeink még pisztrángokat is láthatnak! Családias hangulat, szívélyes kiszolgálás, akár teljes ellátással az év bármely szakában! Egyéni utazókat, párokat, nászutasokat is szeretettel várunk! Családoknak, baráti társaságoknak, kisebb céges csoportoknak rendezvények szervezésére is ideális helyszín!

Ön a lovaglás szerelmese? Netán most barátkozik a lovaglás gondolatával? Néhányszor már megtapasztalta a lovaglás felejthetetlen élményét? Bármelyik is igaz Önre, itt a helye nálunk! Nagy tapasztalattal rendelkező vezetőnkkel biztonságban érezheti magát még a kezdő lovas is. Sőt, ha még soha nem ült lovon, nálunk akkor is kezdhet tereplovaglással! Istállónkban nóniusz, ügető, holland és magyar sportfélvér lovakkal találkozhat. Lovastúráink változatos terepen: hegyek-völgyek között, patakokon átkelve, erdei réteken át vezetnek. Télen akár lovasszánnal is bejárhatják a környéket! Gyalog- és bicikli túrázás, kirándulás.

A panzió a Börzsöny túraútvonalainak csomópontjában helyezkedik el, így számtalan túra lehetőséget kínál a természet szerelmeseinek. Bár a település mindössze 4 házból áll, mégis több évszázados múltra tekinthet vissza. A leírások szerint Mátyás király kedvenc vadászterülete volt. Erre több név is utal: Királyné Parlagja, Királykút, Kenyeres-kút, Mátyás-forrás. Vadásztak itt a mindenkori uralkodó osztály tagjai.Látogatták írók, költők, mint pl. Bársony István, a 30-as évek írója, akiről forrást is neveztek el. A műemlék jellegű szomszédos épület Richter Gedeon családjának kedvenc nyaralóhelye volt a háború előtt. Az erdei út végén, a közelben strandfürdő, illetve a szomszédos településen, Kemencén erdei vasúti múzeum is található.

A túrázni vágyók részére számtalan vártúra útvonal is kínálkozik: Bernecebaráti Templomhegy, Drégelyvár, Jancsihegy, Kámor, Királyrét-Várhegy, Magosfa, Nógrád vára, Pogányvár, Rustokhegy, Salgóvár. 

forrás:facebook.com/MathiasLovaglas, www.mathias.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum