Mikor?

Mit?

Hol?

Liget Vendégház – Szokolya

szállás

Szokolya
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Szokolya
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Ideális szállás családok és kisebb baráti társaságok számára, akik a város zajától távol, pihenésre, aktív kikapcsolódásra vágynak. Vendégházunk közel a Dunakanyarhoz, a Börzsöny dombjai között fekszik.

A 12-es főútról lekanyarodva, Kismaroson és Börzsöny-ligeten át vezet az út a nyugodt, csendes Szokolyára.

Kicsi falunk ideális kiindulópontja egy remek kerékpár, vagy gyalogtúrának. 

Közúton könnyedén megközelíthető  a kilátójáról, tanösvényéről és hajtánypályájáról ismert Királyrét, ahonnan akár a Börzsöny legmagasabb pontját, a Csóványost is bebarangolhatjuk egy nagyobb túra alkalmával.

Szintén népszerű a Börzsöny leglátogatottabb túracélpontja, a Nagy-Hideg-hegy. Az ide vezető túra nem túl fárasztó, 12 éves kortól könnyedén teljesíthető. A hegy tetején lévő turistaházban egyszerű, de annál nagyszerűbb ételek várják a megfáradt vándorokat.

Szokolyához közel, csupán 10-15 perces autóútra találjuk a páratlan Dunakanyart, mely télen-nyáron bővelkedik látnivalóban.

Érdemes szemügyre venni a verőcei Duna-parti támfalat, valamint a füves szabad strandot, ahol egész nyáron ingyenesen lehet fürdeni.

Kismaroson lehetőség nyílik kajak, kenu bérlésre, így sportolás közben, közvetlenül a Dunáról gyönyörködhetünk a számtalan látnivalóban.

Nagymaroson minden szombaton termelői piacot tartanak, ahol megismerkedhetünk a helyi ízekkel, termékekkel. Innen komppal könnyedén megközelíthető Visegrád, ahol kihagyhatatlan Magyarország legismertebb bobpályája, valamint a csodás panorámát nyújtó Fellegvár. Szintén a Duna bal partján fekszik a Rám-szakadék, mely kedvelt túracélpont.

Mindent összevetve, megszámlálhatatlan lehetőséged nyílik az aktív kikapcsolódásra, ha nálunk szállsz meg rövidebb, vagy hosszabb pihenésed során.

forrás:facebook.com/csillagkandrea, www.liget-vendeghaz.webnode.hu/

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum