Mikor?

Mit?

Hol?

Kirándulás a Kisduna holtághoz – Kismaros

Kirándulás

Kismaros
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Kismaros
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Az egykori hajóállomásról indulunk a játszótér felé, Nagymaros irányába. Egyik oldalról a Duna menti ártér fűzekkel, nyárfákkal teli erdeje, másik oldalról a Duna-mező szegélyezi ösvényünket. Lényegében a folyóval párhuzamosan haladunk, egy jól kijárt ösvényen. Egy idő után megjelenik mellettünk bal kéz felől a Kisduna-holtág, amelyet egészen a kőgátig követünk. Itt át is kelünk a szigetre, ahol a gát után a jobbra induló földutat választjuk.

Még nagyjából 700 métert tudunk sétálni az erdőben, ahol szajkók, harkályok, verebek, csuszkák, pintyek hangjától hangos a táj, a szerencsések pedig akár őzzel, fácánnal is találkozhatnak, sőt a szigorúan védett haris hangját is akár meghallhatjuk.

A Duna partjáról gyönyörű kilátás nyílik a Visegrádi várra, és a Dunakanyarra. Az év nagy részében végül a víz utunkat állja, így vissza kell fordulnunk. A holtág rengeteg vízi madárnak és kétéltűnek ad otthont. Szürkegémek, hattyúk, récék és természetesen békák hadai élnek itt. Ritkább, de annál érdekesebb állatokkal is találkozhatunk, mint a mocsári teknős, vagy a pézsmapocok, sőt vidra is előfordulhat nagy ritkán.

forrás:www.kismaros.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum