Mikor?

Mit?

Hol?

Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont a Hiúz Házban

Kirándulás

Királyrét
Nyitvatartás
Hétfő:
zárva
Kedd:
9-15
Szerda:
9-15
Csütörtök:
9-15
Péntek:
9-15
Szombat:
9.30-17
Vasárnap:
9.30-17


Királyrét
Nyitvatartás
Hétfő:
zárva
Kedd:
9-15
Szerda:
9-15
Csütörtök:
9-15
Péntek:
9-15
Szombat:
Vasárnap:
9.30-17

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság királyréti bemutatóhelye.

Királyrét a Börzsöny egyik legfogalmasabb kirándulóhelyévé vált. A vendégek tartalmas kikapcsolódása érdekében egy határon átnyúló együttműködés keretében fejlesztéseket valósítottunk meg:

A parkoló környékén megújult információs táblák segítik a tájékozódást és a programtervezést. A Királyréti Erdei Iskola eddig főként diákcsoportokat fogadott, most azonban látogatóközpontis alakult: az előcsarnokban információs pont létesült, digitális túraútvonal tervezővel és ajándékbolttal. A földszinti nagy teremben interaktív kiállításon ismerkedhetünk meg a Börzsöny lakóival.

A Látogatóközpont mellett induló Királyrét tanösvény a környék változatos élőhelyeire vezeti el a kirándulókat. Minősített erdei iskolánkban iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

A felújított, kibővített épület egyik szárnyában 3-6-8 ágyas szobák, míg a másik szárnyában kényelmes, kétágyas, zuhanyzós szobák, valamint egy 40 fős oktatóterem áll a gyerekek rendelkezésére.

A ház programkínálatát előzetes bejelentkezés alapján bárki igénybe veheti.

A Börzsöny lakói című kiállítás munkanapokon 9.00-15.00 óra között (hétfőn csak bejelentkezett csoportoknak), hétvégén és munkaszüneti napokon 9.30-17.00 óra között tekinthető meg.

Pénztárzárás fél órával a kiállítás zárása előtt.

Csoportok érkezését kérjük előre jelezni a torlódások elkerülése érdekében. További információ a szállásról és programokról: https://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/hiuz-haz-erdei-iskola-es-latogatokozpont 

forrás:facebook.com/kiralyretilatogatokozpont

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum