Mikor?

Mit?

Hol?

Királyréti élményséta

Családos/gyermekes

Királyrét
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Királyrét
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Változatos látnivalók könnyű terepen a család apraja-nagyjának interaktív látogatóközponttal, bájos tavacskákkal, kőbányával, középkori vármaradvánnyal, kilátóval és a helyszínhez kapcsolódó megannyi érdekes információval.

A rövid, családbarát körtúra remek alkalmat ad arra, hogy akár a legkisebbekkel is megismertessük a Börzsöny apró településének, Királyrét környékének élővilágát. Az útvonal végig kellemes erdei környezetben kanyarog.

A startpontnál található Királyréti Kirándulóközpont, valamint a közelében álló Hiúz Ház kellő mennyiségű információval lát el bennünket, és amolyan bemelegítési lehetőségként is felfoghatjuk a kettő közötti távot. Utóbbi helyszín mellett fedezhetjük fel elsőként a Királyréti tanösvény útvonalát mutató békafigurákat és jelzéseket.

Séta közben megismerkedünk az erdő élővilágával, a Bajdázói-tónál gondolatban életre keltjük az egykor itt működő vasművet, a víz melletti bánya pedig a valahai kőfejtésről mesél. A vizes elemeket három forrás és a horgásztóként működő Királyréti-tó is gazdagítja.

A túra utolsó szakasza elhalad a Vár-hegy lábánál kialakított egykori tárók előtt, majd felkapaszkodik az Árpád-kori földvár sáncaihoz, ahonnan kilátóból nézhetünk körbe.

A szerző tippje:

  • A Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpontban interaktív természetismereti kiállítás vár bennünket. Itt szerezhetjük be a kicsiknek és nagyoknak szóló tájékoztató füzetet is a tanösvényhez, amiben minden állomáshoz egy kérdés kapcsolódik – megfejtésükhöz az állomások oszlopain található titkosírásra és a kiadvány hátulján lévő kódfejtő rácsra van szükség.
  • A Királyréti Kirándulóközpont izgalmas tárlatán a környék geológiájával és ipartörténetével ismerkedhetünk meg – utóbbit működő modellek is szemléltetik. Az egykori erdészlakból átalakított épületben erdei csemege üzlet és büfé is üzemel.

forrás:www.termeszetjaro.hu/hu/tour/gyalogtura/kiralyreti-elmenyseta

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum