Mikor?

Mit?

Hol?

Katalinpusztától a Fenyves-hegyig – kilátás a Dunakanyarra

Bakancsos

Katalinpuszta
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Katalinpuszta
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

A Dunakanyar megkapó panorámáját a környékbeli csúcsok több kilátópontjáról is élvezhetjük. Ezek közül az egyik különösen szép, ugyanakkor talán kevésbé ismert, a Verőce község mellett magasodó Fenyves-hegy. Innen dél-nyugati irányban a Duna és a Pilis-Visegrádi-hegység, előterükben pedig a Szentendrei-sziget látható, míg észak-keleti irányba tekintve a távolban a Börzsöny magas csúcsai magasodnak.

A Fenyves-hegy tetejére Katalinpusztáról a piros jelzésen déli irányba indulva, egy rövid aszfaltos szakasz után, kellemes erdőben kapaszkodhatunk fel. 

A hegytetőről a piros kereszt jelzésen induljunk tovább – a jelzés a völgy aljában újra egyesül a piros sávval, ami visszavezet kiindulópontunkhoz.

Az ösvény mellett körülbelül egy kilométer után találjuk az egykori nógrádverőcei szénbányászat egyik táróját (Verőce korábban Nógrád megyéhez tartozott, neve Nógrádverőce volt). A földalatti üregekbe nem érdemes bemászni, a felszínen ugyanakkor érdekes „kincsekre” lelhetünk: a kovásodott farészek az egész völgyet beborítják.

Jó idő esetén akár hosszabban is érdemes elidőzni a Fenyves-hegyen: tűzrakóhely, kis esőbeálló, asztalok, padok teszik kisebb piknik számára is ideális helyszínné.

forrás:www.aktivmagyarorszag.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum