Mikor?

Mit?

Hol?

Kacár tanya – Szokolya

Hagyományőrzés

Szokolya
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Szokolya
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Az egész tanyát – nevezhetnénk inkább gazdaságnak is – saját kétkezi munkával hoztuk létre sok év alatt. Amint a képen is látható, található itt kenyérsütő kemence, széldaráló (a közelében egy kis tó), „talpasház” – benne egy kovácsműhely – kerek ólak, juhhodály… és még sok minden, ami nem fért rá a képre. Egyebek közt egy pajta épület, ahol kézműves mesterségek is gyakorolhatók, nádból épített pásztorkunyhók.

Minden építmény természetes alapanyagokból készült (és készül): sárból, fából, szalmából, nádból, szénából, stb., hiszen a legfontosabb vezérlőelv számunkra a magyarság népi kultúrájának megőrzése, annak újratanítása és továbbadása gyerekeinknek, a következő generációnak (tudásátörökítés).

Látogasson el hozzánk családjával, gyermekeivel! Tavasztól késő őszig nyitva vagyunk szombatonként (10-től 14 óráig), ilyenkor (is) kipróbálhatók népi mesterségek, lehet az állatokkal és a hagyományos paraszti gazdálkodással, az önfentartás alapjaival ismerkedni.
Csoportokkal előre egyeztetünk (telefonon, e-mailen) hiszen sok olyan foglalkozás van, amelyhez előkészületek szükségesek (pl.: kenyérsütéshez előző nap kell kovászolni)!
A szél, a nap, és a friss levegő állandó társaink, ennek megfelelő öltözetet (esetleg váltóruhát) javasolunk.

Jelenleg nem fogadunk látogatókat. A Kacár tanya és a Cserényes vendégház is (kizárólag ökoturizmus céljára) kiadó.

A Kacár tanya megközelíthető autóval, vagy tömegközlekedéssel.

Utóbbi esetben érdemes a szobi vasútvonalon Kismarosnál átszállni buszra, vagy a királyréti kisvasútra. Az autósoknak segítséget nyújthat a térkép, illetve Szokolyán belül táblák mutatják az utat.

Nincs e-mail címünk, közösségi oldalakon nem vagyunk jelen. Kérjük, telefonon keressen!

forrás:www.kacar.hu

GPS koordináták: 47°51’33.3″N 19°00’07.1″E

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum