Mikor?

Mit?

Hol?

Gyűszűház – Vácrátót

Kiállítás

Vácrátót
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Vácrátót
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

A vácrátóti Gyűszűház – Gyűszűmúzeum – megalakulásának előzményeihez egészen 1985-ig kell visszamennünk, amikor is az első (d)arab ujjvédő ekkor került a Mészáros család birtokába: Magdit geofizikus sógora lepte meg Iránból, egy teheráni szimpóziumot követő hazatérése során, mondván egy “hobbi varrónőnek” biztosan szép ajándék lesz ez a példány. Ezt követően nem volt kérdéses, hogy lecserélve az addig gyűjtött elegáns faliórákat, “helykímélőbb” megoldásként gyűszűkollekció létrehozását tűzték ki céljukként.

Magdi elmondása szerint az első ezer példány összegyűjtése rendkívül nehéz volt, azonban a Mészáros család szerteágazó baráti kapcsolatainak köszönhetően valamennyi ismerősük mindig egy-egy újabb gyűszűvel lepte meg őket a különböző ünnepekre, illetve külföldi útjukból való hazatérésüket követően.

2018. május 22-től kezdve immáron Vácrátót ad otthont ennek a különleges gyűjteménynek, ami ma már több, mint 5 000 darabot számlál. A kiállítást bárki megtekintheti előzetes bejelentkezést követően ingyenesen, de gyűszűt, vagy gyűszűre való adományokat Magdi szeretettel elfogad, mivel célja továbbra is a Guinness rekord megdöntése!

Felkeltettük érdeklődését? Magdi, a tulajdonos szeretettel várja Önt a kiállítás megtekintésére.

Kérjük, hogy tervezett látogatását megelőzően szíveskedjen megkeresni minket időpont egyeztetése céljából a weboldal alján található elérhetőségek valamelyikén.

forrás:gyuszuhaz.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum