Mikor?

Mit?

Hol?

Esztergom Vaskapu

Kirándulás

Esztergom
Nyitvatartás
Hétfő:
zárva
Kedd:
zárva
Szerda:
zárva
Csütörtök:
zárva
Péntek:
zárva
Szombat:
10-16
Vasárnap:
10-16


Esztergom
Nyitvatartás
Hétfő:
zárva
Kedd:
zárva
Szerda:
zárva
Csütörtök:
zárva
Péntek:
zárva
Szombat:
Vasárnap:
10-16

A Vaskapuról

A Vaskapu egy Esztergom óvárosától keletre található, 404 méter magas hegycsúcs, a Maróti-hegyek legalacsonyabb tagja. A hegy nagyban befolyásolja a város arculatát, mert a Vaskapu és a Duna által közrefogott kis területen így alakult ki a kisvárosias városkép szűk utcáival.

A Vaskapu keleti oldalán több kisebb csúcs is található. Ezek északról délre a következők: Elő-hegy, Arany-hegy, Sípoló-hegy I. (316,1 m) és II (317,6 m), Kálvária-hegy, Nagy-Szémon (295,4 m), Kincses-hegy (312 m), Világos-hegy, Sas-hegy.

A hegy nyugati oldalára felfutó utcákban hagyományosan pincesorok állnak, de manapság egyre több hatalmas villa épült a hegyoldalra. A hegycsúcs népszerű kirándulóhely. Ez annak is köszönhető, hogy autóval is jól megközelíthető, a belvárosból aszfaltút is vezet a Vaskapura, ahonnan belátni az egész várost, a Garam torkolatát, a Dunakanyart; tiszta időben pedig ellátni egészen a mohi atomerőműig.

A Vaskapu csúcsán álló helyi építészeti örökség védelem alatt álló menedékház 1914 áprilisában épült.2012 decemberében a felújított Esztergomi Brilli Gyula Menedékház újból fogadja minden kedves látogatóját.

Szolgáltatásaink

Állatsimogató: A menedékház mellett kialakításra került egy állatsimogató, melyben a gyerekek etethetik, simogathatják az állatokat. Előzetes egyeztetéssel lovaglásra illetve pónilovaglást is van lehetőség.

Jurtasátrak: Az idelátogatók igénybe vehetik jurtáink adta lehetőségeket. Az eredeti Kazak stílusú jurta az év minden napján várja a kedves látogatókat. Itt a vendégek megpihenhetnek, elfogyaszthatják ételeiket, vagy kisebb rendezvényeket tarthatnak.

Fürdődézsák: Melegvizes fürdődézsáink az év minden napján hangulatos élményfürdőzést biztosítanak. 6-8 fő befogadására is alkalmasak, de romantikára vágyó párok kedvelt helyszíne is lehet. Akár hóesés közben is borozgathatunk a szabad ég alatt a forró vízben. Felejthetetlen élményt nyújt minden korosztály számára. Előzetes egyeztetés szükséges.

Panoráma szoba: Az emeleten kialakításra került egy körpanorámás szoba melyből páratlan kilátás nyílik a szemünk elé. Azoknak a vendégeink számára ajánljuk, akik szeretnének egy igen hangulatos szobában vacsorázni, esetleg kisebb összejövetelt tartani.

Turista pihenő szoba: Turista szoba, mely a megfáradt vendégek számára kiválóan alkalmas. Itt a vendégek megpihenhetnek, lezuhanyozhatnak, kipihenhetik magukat a további megpróbáltatások előtt.

Melegkonyha: Változatos étlappal és italválasztékkal állunk vendégeink rendelkezésére.

Kedves látogatók !

A korlátozások miatt vendéget sajnos mi sem fogadhatunk, de a hétvégi napokon 10.00-tól 16.00-ig elvitelre főzünk meleg ételeket, forralt bort, elérhetők egyéb hideg-meleg italok a kirándulók részére. Az út jeges, csúszós így a Menedékházat csak jól felkészített, téliesített autóval közelítsék meg.

forrás:www.vaskapuesztergom.hu, facebook.com//Esztergom.Vaskapu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum