Mikor?

Mit?

Hol?

Dunakanyar panorámatúra Zebegény-Nagymaros

Bakancsos

Zebegény
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Zebegény
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

A túra a zebegényi vasútállomástól indul, ahova könnyen eljuthatunk a budapesti Nyugati pályaudvarról a zónázó vonattal. Mivel a túra végcélja Nagymaros, így az autóval érkezőknek azt ajánljuk, hogy Nagymaroson hagyják az autókat, és ott szálljanak fel erre a vonatra.

Miután Zebegényben megnéztük a tengerhajózási múzeumot és a kálváriát, sétáljunk ki a településről délkelet felé. Beérünk egy tölgyesbe, majd gyorsan emelkedni kezd az ösvényünk. Több kis pihenővel érünk fel a Duna fölé, itt már kitekinthetünk a Visegrádi-hegység felé is. A hegyoldalban vezető ösvényen kaptatunk a Remete-barlangokhoz, megnézzük a vulkáni kőzetbe faragott lakásokat, és megpihenünk.

Innen kőriserdőkben haladunk felfelé, lombtakaróval borított ösvényeken, bükkösökön és tölgyeseken át. A Szent Mihály-hegyen körpanorámát élvezhetünk, a Magas-Börzsönyre, a Naszályra, a Pilisre és a Szentendrei-szigetre tekinthetünk le a Julianus barát kilátóból. Majd innen tisztásokon és apró ösvényeken érünk le Nagymarosra, ahol megnézhetjük a hangulatos kisváros gótikus templomát, és sétálhatunk egyet a korzón, hogy élményekkel gazdagodva, kellemesen elfáradva térjünk haza.

forrás:www.aktivmagyarorszag.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum