Mikor?

Mit?

Hol?

Domszky Pál Erdészház – Bernecebaráti

Kiállítás

Bernecebaráti
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Bernecebaráti
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Az észak-börzsönyi kirándulások itt kezdődjenek!

Kiállításunk

Erdészettörténeti kiállításunk segítségével megismerheted a Börzsöny kialakulását, a főbb erdőtípusokat és azok élővilágát; bepillantást nyerhetsz a kemencei favágók, szénégetők és az erdei vasúton dolgozók életébe is. Fedezd fel az erdő sokszínűségét és a régmúlt elfeledett mesterségeit a kiállításon található makettek, eszközök, fényképek, eszközök, preparátumok segítségével!

Erdészeti oktatótermünk

Az erdei iskolai programok lebonyolításához használható 30 fős erdészeti oktatóteremben a hagyományos technikai eszközök mellett korunk modern oktatási eszközeit is megtalálod. Osztályod, családod, természetkedvelő ismerőseid részére a fenti kiállítási anyagok mellett termés és „életjel” gyűjtemény, mikroszkópos metszetgyűjtemény, szakkönyvtár, jegyzetgyűjtemény és határozó könyvek állnak a rendelkezésre. Az ismeretek modern eszközökkel történő elsajátításához továbbá madárhang gyűjtemény, vadászati-vadgazdálkodási DVD gyűjtemény, internet hozzáférés, mikroszkóp, projektor, érintőképernyős bemutatási lehetőség, nyújt segítséget.

A természet „búváraként” terepi foglalkozásokhoz madarász spektívet, kereső távcsöveket, éjjellátó készüléket, bonckészletet, bogárnézőkéket, környezetvédelmi detektívkoffert, vízvizsgáló labort vihetsz magaddal.


Az erdészház környezete

Az erdészházat körülölelő kertben található Dendroparkban megismerkedhetsz közel 30 féle hazai fafajjal. Melyik közülük nyitvatermő és melyik zárvatermő? Hogyan tudsz különbséget tenni csupán a kéregmintázat vagy a levélformák alapján a fafajok között? Ha a kutatásban megfáradsz, a parkban található padokon megpihenhetsz.

A kézműves és hagyományőrző foglalkozások helyszínét a szabadtéri foglalkoztató biztosítja. Az erdészház mellett található Dézsmaházban a dézsma fogalmával, történelmi szerepével ismerkedhetsz meg.

Látogass el hozzánk Te is!

Várunk szeretettel az erdészházban!

forrás:erdeikirandulasok.hu/domszky-pal-erdeszhaz (Ipolyerdő zrt.)

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum