Mikor?

Mit?

Hol?

Diósjenői Erdei Szabadidőpark

Családos/gyermekes

Diósjenő
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Diósjenő
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Diósjenő a börzsönyi kirándulások egyik kedvelt kiindulópontja. A fővárostól alig egy órás autózással, de vonattal és autóbusszal is könnyen megközelíthető. A települést jelenleg is évente több ezer bakancsos turista választja kirándulásai célpontjául.

A Csóványost a „keleti falon” a Börzsöny legvadregényesebb, régmúlt idők emlékeit őrző erdőkön keresztül vezető utakon innen kiindulva lehet meghódítani.

A Börzsöny keleti bejáratát vigyázó erdőgondnoki épület és környezete megújult és az egykoron csak erdészek, vadászok, erdei munkások által használt „elvarázsolt kastélyt” és parkját a nagyközönség előtt is megnyitotta az erdészet. Az itt kialakított Erdei Szabadidőpark a túrázók kedvenc kiinduló bázisává vált. Sokan csak ki akarnak mozdulni a természetbe. Számukra a szabadidőpark ideális uticél.

A parkerdei környezetben haladó, ismertető táblákkal tarkított sétaút, melyet végigjárva többféle, a Börzsönyre jellemző erdőképpel találkozhatunk, alig 1 órás sétával teljesíthető. Az útvonalat az idősebbek kedvéért padokkal, a fiatalabbak kedvéért játszóterekkel, erdei sportpályákkal, állatsimogatóval, minigolf pályával tettük színesebbé.

Akik nagyobb túrára kedvet kap az a park bejáratától induló Erdőtörténeti tanösvény rövidebb vagy hosszabb útvonalán is tehet egy kört. A központ területén, rendezvények helyszíneként egy nyitott épület is helyett kapott, mely elhagyhatatlan kelléke a szervezett csoportok kiszolgálásának – legyen az osztálykirándulás, erdei iskolás foglalkozás vagy csapatépítő tréning.

A piknikezni vágyók számára szabadtéri tűzrakó helyeket alakítottunk ki a parkban. A konkrét túracéllal érkezők rendezett körülmények között kezdhetik meg és fejezhetik be a térség számtalan, szebbnél szebb túraútvonalán megejthető erdőjárást, számukra az ideális „alaptábor” kialakítása a célunk. Azok a családtagok/ismerősök, akik ezt nem tudják vállalni – vagy akik konkrét uticél és/vagy felszerelés nélkül érkeznek – azoknak a központ területén és környezetében kínálunk kikapcsolódási lehetőséget. Akár a nagyobb teljesítményre vállalkozó családtagjaikat, barátaikat is bevárhatják úgy, hogy közben szintén erdei környezetben kapcsolódnak ki.

A látogatók kényelmét a fogadó épületben információs pult, kávézó, ajándékbolt és mosdók szolgálják.

forrás:facebook.com/erdeipark

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum