Mikor?

Mit?

Hol?

Csülök Csárda – Esztergom

Gasztro

Esztergom
Nyitvatartás
Hétfő:
10-18
Kedd:
10-18
Szerda:
10-18
Csütörtök:
10-18
Péntek:
10-18
Szombat:
10-18
Vasárnap:
10-18


Esztergom
Nyitvatartás
Hétfő:
10-18
Kedd:
10-18
Szerda:
10-18
Csütörtök:
10-18
Péntek:
10-18
Szombat:
Vasárnap:
10-18

Éttermünk az esztergomi Bazilika és a királyi vár történelmi környezetében várja a csülökből készült ételkülönlegességek kedvelőit. Tradicionális és saját receptek alapján készülő magyaros fogásokat, szívet-lelket melengető magyar pálinkákat, a híres hazai borvidékek minőségi borait vagy frissen csapolt sört kínálunk Kedves Vendégeinknek az évente többször megújuló étlapunkon.

Nyáron klimatizált éttermünkben vagy hangulatos teraszunkon szolgáljuk ki Önt! A belső terem bokszos kialakítású, de igény esetén a bokszok összenyithatók és 36 fő részére tudunk helyet biztosítani. Itt, valamint 24 fős különtermünkben családi és vállalati rendezvények lebonyolítását is vállaljuk.

Valljuk: a legjobbat a legjobbnak! Nagy figyelmet helyezünk arra, hogy alapanyagainkat csak megbízható partnerektől és lehetőség szerint hazai termelőktől szerezzük be.

Aki hozzánk jön, az szeret jót és jól enni. Vendégkönyvünk tanúsága szerint e csárda ódon falai között számos ismert személy (népszerű művész, politikus, híres közéleti személyiség) fordult meg. Erre büszkék vagyunk. Még nagyobb örömöt jelent azonban, hogy az évtizedek alatt az ország minden tájáról rendszeresen visszatérő vendégeinket törzsvendégként, barátként üdvözölhetjük újra

Ahová a szellem is 300 éve jár – a ház története

„A Csülök vendéglő pincéje Esztergom török uralom alóli felszabadulásakor (1683) már létezett. Mivel pedig a törökök nemigen építkeztek, valószínű, hogy középkori eredetű. 1727-ben még semmiféle épület nem állott felette, csak sövénykerítés vette körül. 1768-ban már egy vályogból épített szobácska és konyha volt felette, náddal fedve, amely cselédlakásul szolgált. A pincében uradalmi borkimérés volt.

Az 1838. évi árvíz-térkép a telken egy U-alakú épületet ábrázol, így a mai épület 1838 után épülhetett, mégpedig nyeregtetős, udvar felé tornácos ház formában. A ferde terepadottság miatt a magasabb fekvésű földszintes (tornácos), az utca felől, a pince fölött emeleti szinttel.

Az épület mai formáját 1838-1868 között kaphatta, mert az 1868-as kataszteri térkép már az L-alakú állapotot mutatja.

Az utcai homlokzat legkorábbi ismert ábrázolását egy 1900 táján készült képes levelezőlap őrizte meg.”

A ház történetének összefoglalóját köszönjük dr. Horváth István régésznek.

forrás:https:facebook.com/csulok.csarda, /www.csulokcsarda.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum