Mikor?

Mit?

Hol?

Börzsönyi felfedezőút Kismaros és Nagymaros között

Bakancsos

Kismaros
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Kismaros
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Változatos túra, amely egyszerre vezet el bennünket a dél-börzsönyi táj eldugottabb és ismertebb részeire, közben több, a Magas-Börzsöny jellegzetes vonulatait és a Dunakanyar páratlan szépségét is elénk táró kilátóponttal.

Hazánk egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Dunakanyar, és ez nem véletlenül van így! Páratlan környezetét hétvégenként  a legtöbben autóval vagy sétahajóval, mások kerékpárral szokták bejárni, de igazán alaposan csak gyalog lehet felfedezni. Ez a Csattogó-völgyből Nagymarosra vezető, 18 km hosszú útvonal nem csupán a Dunakanyar kevésbé ismert kilátópontjait tárja elénk, hanem a dél-börzsönyi táj változatos, néhol szelíd, máshol vadregényes részeit is, ahol a természet szépsége mellett elfeledett történelmi érdekességeket is láthatunk.

Az alig több mint 400 méter szintemelkedést tartogató túra során többnyire kényelmes és széles földutakon haladunk, de a legszebb részeket hangulatos ösvényeken járjuk be. Eredeti útvonalunkról egy-két ponton érdemes kis kitérőt tenni a lenyűgöző kilátásért, a történelmi érdekességekért, vagy csak egy kis frissítőért a Törökmezői turistaházba.

Nagymaroson pedig a nyári kánikulában akár strandolással is megkoronázhatjuk ezt a klassz kis túrát, és persze számos más, a gyaloglással töltött nap végén a pihenést és a kikapcsolódást segítő szolgáltatást találunk itt.

A szerző tippje

  • Több kilátópontra rövid kitérővel juthatunk el. Ne hagyjunk ki egyet sem, hiszen ezek adják a túra esszenciáját!
  • Bár az útvonal nem túl hosszú, egyrészt a terepviszonyok, másrészt a számtalan kilátópont miatt érdemes az elvileg elegendőnél jóval több időt szánni a távra.  
  • Egy meleg nyári napon érdemes lesétálni a nagymarosi strandra (a vasútállomástól 300 méterre van), és a túra végén megmártózni a Dunában. 
  • Nagymaroson pillantsunk rá a telefonfülke-könyvtárra! Ha igazán „finoman” szeretnénk indítani a túrát, betérhetünk a vele szemben lévő cukrászdába is.

forrás:www.termeszetjaro.hu/

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum