Mikor?

Mit?

Hol?

Bertényi Miklós Füvészkert – Visegrád

Kirándulás

Visegrád
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Visegrád
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

A kertben a környező hegyek növényzetétől teljesen eltérő kép és sajátságos mikroklíma fogadja a látogatót.

Az 1960-as évek második felében az itt lévő gyertyán, akác és kocsánytalan tölgyállományok helyére Eőry Gyula erdőmérnök hallgató diplomamunkája alapján luc, duglasz, erdei és vörösfenyő állományokat telepítettek. A munkákat először Mundi István, később Koncz Antal kerületvezető erdészek irányításával végezték el.

A területet a vadkárok megelőzése érdekében később bekerítették. 1978-ban dr. Madas László és dr. Madas András ötlete alapján, Bertényi Miklós és dr. Varga Gábor erdőmérnökök vezetésével kezdték meg a területnek arborétummá történő alakítását. Az állományok szélére különleges díszt (virág, őszi lombszíneződés stb.) adó fajokat telepítettek.

Az 1980-as években madártani tanösvényt hoztak létre. 1985-ben a FAO Erdészeti Szekciója hazánkban tartotta közgyűlését. Ennek emlékét őrzik még ma is a tagországok küldöttei által ültetett fák.

Nyitvatartás: A belépőjegy az Ördögmalom Étterem nyitvatartási idejében, az étteremben váltható meg. A Füvészkert kutyával látogatható, a felelős kutyatartás erdei szabályainak és normáinak betartásával.

Hol található?Pilis – Visegrádi-hegység

Kategória: Arborétum / Füvészkert

Hogyan közelíthető meg?: Autó, Gyalog, Kerékpár, Tömegközlekedés

Szolgáltatások: babakocsival is járható, étterem a közelben, információs táblák, pad-asztal garnitúra, pihenőhely, sétautak, szakvezetés

Nehézségi fok: Könnyű

Megközelítés: Visegrád felől, a Telgárthy-rétre vezető út mentén sok látnivaló kínálkozik. Az Apátkúti-patakot követve az Ördögmalom-vízesés, majd a Magdolna-forrás mellett elhaladva érkezünk el a réthez, amelynek szélén megtaláljuk a Bertényi Miklós Füvészkert bejáratát.

GPS koordináták: 47°46’12.1″N 18°58’52.0″E

forrás:www.parkerdo.hu, facebook.com/pages/Bertényi%20Miklós%20Fűvészkert

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum