Mikor?

Mit?

Hol?

Bánki tó

Vizes

Bánk
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Bánk
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Palócföld legismertebb üdülőhelye a Cserhát és a Börzsöny határán fekvő hangulatos Bánki-tó.

A Bánk falu területén fekvő 7 hektáros, a Jenői-patak felduzzasztásával létrehozott, átlagosan 4 méter mély tó közkedvelt kiránduló- és üdülőhely.

A víz elsősorban horgászparadicsom, de a nyári hónapokban a tó falu felé eső részén létesített, rendezett strand rendkívül népszerű a fürdőzni, napozni vágyók körében.

A tavat egy kellemes sétaúton teljesen körbe lehet sétálni, egy részét erdő övezi, és sűrűn találunk romantikus horgászstégeket a fűzfák alatt, a nádasban.

A tó falusi hangulatát némiképp megtöri a Tó Wellness Hotel hatalmas, modern épülettömbje, de a színvonalas szálláshely, étkezési lehetőség, egész évben üdülőhelyi hangulattal kárpótol minket.

Fürdőzés

A hegyek ölelésében fekvő, viszonylag mély vizű tó vize nyáron nem sokkal hidegebb a Balatonénál, fürödni csak a strand területén szabad, bár egy-két melegebb hétvégén, rengetegen úszkálnak a tó egyéb részein is. A kellő óvatosság azonban nem árt, a tó vize mély, néhol a 6-7 métert is eléri.

A bánki Tó-strand június 1-jétől augusztus 31-ig várja a strandolni, pihenni vágyókat. A strandon öltözőkabin, vizibicikli, csónak bérelhető.

A tavon télen (amikor a tó vize befagy) korcsolyázni is lehet.

forrás:www.kirandulastippek.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum