Az Aranysárkányt, Magyarország első privát vendéglőjét Máhr Attila alapította Szentendrén 1977-ben.
Az elnevezés a város szerb múltjára, a szerbek védőszentjére, Sárkányölő Szent-Györgyre utal. A Fő tértől felfelé a szűk, menedékes, kis utcán, jobbra az első ház, megismerni a cégérről. A vendéglő hangulata nyitás óta semmit nem változott.
A betérő vendéget a ferde falú padlástérben kialakított, több mint 200 éves szőlőpréssel elválasztott látványkonyha fogadja. A konyha ilyen elrendezése a vendéglős ötlete volt, mivel ő azt vallja: az evés-ivás bizalmi dolog. Itt minden a vendég szeme láttára készül.
Az étlap gerincét a hagyományokat követő mai magyar konyha és a ház specialitásainak ötvözete adja. Az év közbeni rendezvények szorosan kapcsolódnak ahhoz a 22 történelmi borvidékhez, amely a közel 50 féle borból álló borlap kínálatát adja.
A berendezés öreg darabjait a régiségekhez értő szem válogatta.
A légkondicionált vendégtér 50 vendéget fogad be. A vendéglő alkalmas családi események, cég-rendezvények, és egyéb programok megrendezésére is.
Az Aranysárkány manapság ritka tradíciót példáz: az alapító Máhr Attila már 1991 óta dolgozik együtt fiával, ifj. Máhr Attilával, akinek remélhetőleg követője is akadt már, legifjabb Máhr Attila személyében.
forrás:facebook.com/RESTAURANT.ARANYSARKANY