Mikor?

Mit?

Hol?

Aranyoskúti Kilátó – Magyarkút

Bakancsos

Magyarkút
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Magyarkút
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Közepes hosszúságú, szinte végig széles föld- vagy aszfaltúton vezető séta, melynek során felfedezhetjük Verőce hangulatos nyaralóövezetét, és közben beülhetünk egy nyugodt vendéglőbe, majd váratlan szemszögből pásztázhatjuk végig a fenséges Dunakanyart.

Ha csak pár óránk van, és nincs kedvünk (vagy lehetőségünk) komolyabb túrafelszerelést ölteni, Verőcéről tehetünk egy kellemes körsétát a település két jellegzetes üdülőövezetébe, Magyarkútra és Aranyoskútra. Utunk többnyire hétvégi házak között, széles föld- vagy aszfaltúton vezet, csak egyetlen helyen, az aranyoskúti kilátóhely után tér keskenyebb ösvényre, úgyhogy nem igényel különleges ruházatot.

Magyarkúton, az Irma-forrásnál megpihenhetünk egy kicsit, feltöltődve a Kocsma a pipáshoz nevű vendéglő kerthelyiségében, aztán elsétálunk az 1930-as években épült Gonzága Szent Alajos turistakápolna mellett.

Túránk fénypontja azonban kétségkívül az aranyoskúti kilátóhely:

a sziklák pereméről szokatlan szögből csodálhatjuk meg a Dunakanyart, akadálytalanul rálátva a visegrádi fellegvárra, valamint a Visegrádi-hegység mögötte húzódó hegyeire.

forrás:www.termeszetjaro.hu/hu/tour/gyalogtura/magyarkuti-kiskoer-verocen-at

facebook.com/pages/Aranyoskúti%20Kilátó/

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum