Mikor?

Mit?

Hol?

A Naszály színe-java – Katalinpuszta

Kirándulás

Katalinpuszta
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Katalinpuszta
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

A klasszikus körtúra esszenciáját a különleges, 23 méter hosszú függőhíd adja – emellett víznyelők, denevérek lakta barlang, madaras és kincskereső tanösvény, Dunára néző panorámás kilátópontok, növényritkaságok teszik feledhetetlenné az utat.

A szendehelyi Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola a börzsönyi és a Nyugat-cserháti erdők kapuja a Vác felől érkezők számára. Rendkívül változatos túránk egy része az öt kilométer hosszan vezető Gyadai tanösvényen halad, amin érdekes információkat tudhatunk meg a hegy múltjáról, élő és élettelen világáról, bepillantás kapunk az egykori szénégetők életébe.

Keresztülsétálunk a Gyadai-réten, felmászunk a Naszály 652 m magas csúcsán álló, teljes körpanorámát adó geodéziai toronyhoz. A Látó-hegyről a Dunakanyarra nyíló kilátópont kápráztat el minket.

A Naszály három üregét is felkeressük: a 173 m mély Naszályi-víznyelőbarlangot, a rejtélyes Sárkánygödröt és a nevéhez méltó méretekkel rendelkező Násznép-barlangot.

A központból az Országos Kéktúra nyomvonalán tesszük meg első kilométerünket, keresztezve a Naszály oldalát tarkító több kisebb, majd egy nagyobb völgyet. A túra legizgalmasabb része, a 23 méter hosszú függőhíd az utóbbinál vár minket.

A szerző tippje: A parkolótól akár a Hangyavasúttal is utazhatunk a kirándulóközpontig.

forrás:www.termeszetjaro.hu/hu/tour/gyalogtura/a-naszaly-szine-java

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum