Mikor?

Mit?

Hol?

A Magas-Börzsöny csúcsköre

Bakancsos

Királyrét
Nyitvatartás

Minden nap nyitva


Királyrét
Bármikor látogatható
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

Egynapos hétvégi körtúra a fővároshoz legközelebb eső 900-as csúcsra és a Magas-Börzsöny vadregényes, kárpáti erdőtájára. Változatos, de komoly kihívás a dunakanyari régió legmagasabb pontjának felkeresése – viszont garantáltan maradandó élmény!

Királyréttől Királyrétig tartó, kiadós körtúránkon a főváros környéki hegyvidék legérdekesebb csúcsát, a Csóványost hódítjuk meg. Nem akármilyen helyeket ejtünk útba: Királyrét kirándulóhelyét, a fő csúcs mellbevágó panorámájú kilátóját, illetve a Nagy-Hideg-hegy kárpáti miliőjű turistaházát.

Egyszerre zord és barátságos hegység a Börzsöny. Alacsony középhegységi bérceit az ország egyik legnagyobb lakatlan rengetege borítja, tájképei, élővilága és hangulata pedig már a Felvidék vulkáni eredetű vidékeit idézi. A táj ipartörténeti emlékeit (pl. a kisvasutat) és természeti értékeit egyaránt felsorakoztatja hosszú és sportos útvonalunk. Cserébe egyedi és maradandó élményt nyújt, egy igazi roncsvulkán természeti paradicsomát. Klasszikus túra ez, mely a hegység minden bizonnyal legismertebb pontjait fűzi fel.

A szerző tippje:

  • Nagy-Hideg-hegyen akár alhatunk is; ezzel egész hétvégéssé tehetjük a túrát. A szálláslehetőségekről ajánlott előre érdeklődni.
  • Királyrét számos programot kínál: tavakat, tanösvényt, kilátót, látogatóközpontot, hajtánypályát és kisvasutat. De ugyanitt étkezhetünk és meg is szállhatunk.
  • A túrára készüljünk sok vízzel, mert útközben nem lesz megbízható vízvételezési lehetőség.

forrás:www.termeszetjaro.hu

További látnivalók

Dunakanyar Falatozó – Nagymaros
Gasztro
MEGNÉZEM!
Zsengélő Café – Verőce
Gasztro
MEGNÉZEM!
KóborMacska Fogadó – Verőce
szállás
MEGNÉZEM!
MUTASD AZ
ÖSSZES LÁTNIVALÓT!
Impresszum